Samsung Galaxy S24 FE je čoraz častejšie predmetom únikov.

Fanúšikovská verzia série Samsung Galaxy S24 je na ceste. Lacnejší model s vlastnosťami vlajkovej lode sa postupne pripravuje na príchod na trh, pričom v posledných mesiacoch bol predmetom viacerých únikov. Okrem toho sa stihol objaviť aj v platforme Geekbench, kde potvrdil výkon aj čipset, ktorý bude jeho základom. O výkon modelu s označením Galaxy S24 FE sa postará Exynos 2400. Tento čipset bol pritom základom aj tohtoročných globálnych verzií vlajkových lodí v podobe Galaxy S24, resp. S24+.

Nedávne rendery poukázali aj na dizajn smartfónu. Ten sa bude o niečo viac podobať práve na hlavnú líniu vlajkových lodí, teda na modely zo série Galaxy S24. Rámčeky telefónu budú tenšie, aspoň treda na troch stranách zo štyroch. Spodná hrana bude stále o niečo hrubšia. V každom prípade ide o posun do kategórie prémiových modelov. Dizajnu sa budeme venovať aj teraz, keďže farebné prevedenia sú už známe.

Samsung by mal vsadiť na niekoľko farieb. Ako je to už zvykom, poteší ako milovníkov klasiky a nenápadných smartfónov, tak aj odvážnejších používateľov, ktorých jednoducho čierna nudí. V základe však bude stále v ponuke aj čierny model, ktorý doplní aj sivá. Tieto dve farebné verzie budú patriť medzi menej nápadné.

Samsung Galaxy S24 FE renderZdroj: OneLeaks×Giznext
Samsung Galaxy S24 FE render

Zvyšné farby však budú oslovovať najmä odvážnejšieho alebo mladšieho zákazníka. Farebných prevedení modelu Samsung Galaxy S24 FE má byť spolu päť a tri z nich teda budú o niečo živšie a nápadnejšie. Čiernu a sivú teda doplní aj bledá modrá, bledá zelená a žltá. Samsung však zvykne farby telefónov nazývať aj zaujímavými pomenovaniami, ktoré zatiaľ nepoznáme. Na renderoch sa pritom len nedávno objavil model v bledej zelenej, ktorá vyzerá sviežo a atraktívne.

Predstavenie modelu Samsung Galaxy S24 FE pravdepodobne prebehne na jeseň alebo v zime. Dátum zatiaľ nie je jasný, no je nutné podotknúť, že predstavenie poslednej generácie fanúšikovskej edície, teda Galaxy S23 FE, prebehlo minulý rok v októbri.

Zdroj: sammobile.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.