Ten oveľa lepšie zapadne k existujúcim modelom série.

Samsung po rozšírení zariadení s označením FE (Fan Edition), by mal čoskoro predstaviť lacnejšieho zástupcu tohtoročnej vlajkovej série Galaxy S24, ktorý bude niesť označenie Galaxy S24 FE. Iba nedávno bol odhalený prvý prvok výbavy, ktorým je 1/1,57″ senzor ISOCELL GN3 s rozlíšením 50 Mpx a 1,0 μm pixelmi. Ten sa doteraz stihol osvedčiť v modeloch série Galaxy S24, Galaxy S23 alebo aj minuloročnom modeli Galaxy S23 FE

Samsung Galaxy S24 FE renderZdroj: OneLeaks×Giznext
Samsung Galaxy S24 FE render

Pred pár dňami sme informovali aj o čipovej sade Galaxy S24 FE. Nie je však prekvapením, že globálna verzia bude využívať čipovú sadu Exynos 2400 s až 12 GB RAM a 256 GB úložiskom, ktorá aj zariadeniu série FE umožní využívať pokročilé funkcie Galaxy AI. Dobrou správou pritom je, že Galaxy S24 FE bude na dnešné pomery nielen dostatočne výkonný, ale bude mať oveľa krajší dizajn ako jeho predchodcovia, respektíve zariadenia nižšej cenovej kategórie. 

Samsung Galaxy S24 FE renderZdroj: OneLeaks×Giznext
Samsung Galaxy S24 FE render

Nové rendery Galaxy S24 FE od GizNext totižto ukazujú, že tento model bude mať oproti Galaxy S23 FE oveľa menšie rámiky, čo platí minimálne v prípade troch z nich, nakoľko spodný je stále o niečo hrubší ako zvyšné tri. V každom prípade sa zdá, že tohtoročný FE smartfón sa bude ešte viac podobať na modely Galaxy S24 alebo S24+, pričom tie majú rámiky na všetkých stranách veľmi tenké a súmerné.

Samsung Galaxy S24 FE renderZdroj: OneLeaks×Giznext
Samsung Galaxy S24 FE render

Spolu s rendermi uniklo aj niekoľko ďalších technických parametrov, ktoré zahŕňajú rozmery zariadenia na úrovni 162 × 77,3 × 8 mm s veľkosťou displeja 6,65 palca, čo znamená, že tohtoročný Galaxy S24 FE medzigeneračne narastie o približne 4 mm na výšku a o takmer 1 mm na šírku. AMOLED displej bude pritom väčší o 0,25 palca. 

Predpokladá sa, že Galaxy S24 FE bude predstavený niekedy v druhej polovici tohto roka.

Zdroj: GizNext

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.