Fanúšikovská edícia smartfónu od Samsungu v podobe Galaxy S24 FE príde skôr ako sme si mysleli.

Posledná generácia fanúšikovskej edície smartfónu od Samsungu vyšla na trh v októbri 2023. Odvtedy síce neubehlo veľa času, no teraz už je isté, že juhokórejský výrobca už pracuje na jeho nástupcovi. Bude ním model Samsung Galaxy S24 FE, ktorý príde na trh pravdepodobne už o pár mesiacov. Rozdiel medzi predstavením dvoch generácií fanúšikovských edícií pritom pravdepodobne nebude ani jeden rok.

Ako vychádza z najnovšej informácie, ktorá sa objavila na internete, výrobca už začal so sériovou výrobou niektorých komponentov pre tento smartfón. Galaxy S24 FE má byť ďalším nástupcom populárnej série, ktorá bude nadväzovať na tohtoročné vlajkové lode. Dočkať by sme sa mali aj AI funkcií a ďalších vychytávok, no za oveľa priaznivejšie ceny.

Galaxy S24 FE už počas tohto leta

Podľa najnovších informácií bude výroba modelu Samsung Galaxy S24 FE spočívať v miliónoch zariadení. Samsung ráta s úspechom tohto modelu na trhu, čo naznačuje, že telefón bude atraktívnejšou verziou vlajkových lodí zo série Galaxy S24. Keď sa však ohliadneme do minulosti, plány na výrobu modelu Galaxy S23 FE boli na úrovni troch miliónov. Nie je však známe, či Samsung plánuje vyrobiť viac alebo menej kusov nového modelu.

Vystupujúce objektívy fotoaparátov na Galaxy S23 FEZdroj: TOUCHIT.sk
Vystupujúce objektívy fotoaparátov na Galaxy S23 FE

Zatiaľ nemáme veľa informácií, ktoré by sa spájali s výbavou smartfónu. Podľa niektorých únikov by model Galaxy S24 FE mohol vsadiť na tohtoročný čipset určený pre vlajkové lode. Táto informácia však zatiaľ nie je potvrdená, keďže minuloročný Galaxy S23 FE vsadil na rok starý čipset v tej dobe. Samsung by však v prípade modelu Galaxy S24 FE mohol vsadiť na novšie súčiastky.

Ak budeme vychádzať z predchádzajúcej politiky spoločnosti Samsung, tak fanúšikovské edície zvyčajne prinášajú batériu s kapacitou okolo 4500 mAh. Čo sa týka fotoaparátov, zvyčajne v nich nájdete tri snímače a rovnako aj krytie na úrovni IP68 nie je ničím nezvyčajným. Samsung by tak aj v prípade modelu Galaxy S24 FE mohol vsadiť na podobné súčiastky. Ako vyplýva z najnovších informácií, predstavenie v lete by znamenalo jeho uvedenie na trh niekedy medzi júnom a augustom. Či sa však tieto informácie potvrdia zatiaľ nevieme určiť. Budeme si tak musieť počkať.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.