Informácie ohľadom modelu Samsung Galaxy S24 FE sú neustále početnejšie.

Model Samsung Galaxy S24 FE je smartfónom, ktorý má potešiť fanúšikov juhokórejskeho výrobcu dostupnou cenou oproti štandardnej sérii Galaxy S24. Nie je sa potom čomu čudovať, keď mnohí čakajú na akékoľvek informácie o výbave tohto smartfónu a tiež o jeho existencii. Kým totiž nemáme dostatok informácií o telefóne, môže sa stať podobná situácia ako s modelom Galaxy S22 FE, ktorý bol nakoniec zrušený.

Teraz sa však očakávaný atraktívny model za rok 2024 objavil v kódoch. Samsung má pracovať na telefóne, ktorý podľa kódov odpovedá práve Galaxy S24 FE, čo je pre fanúšikov a záujemcov o tento model dobrou správou. Šanca, že by ho nakoniec výrobca opäť zrušil, je zasa o niečo menšia.

Samsung Galaxy S24 FE v kódoch

Model s označením Samsung Galaxy S24 FE začína byť čoraz viac reálny. Nedávno sa objavil v úniku, ktorý odkazoval na jeho skoršie predstavenie počas tohto leta. Teraz však ďalší zdroj odkazuje na jeho existenciu, a to vďaka kódovým označeniam. Model Samsung Galaxy S24 FE má byť v interných záznamoch spoločnosti označovaný ako R12, čo korešponduje so skorším systémom označovania.

Vystupujúce objektívy fotoaparátov na Galaxy S23 FEZdroj: TOUCHIT.sk
Vystupujúce objektívy fotoaparátov na Galaxy S23 FE

Prvý model s označením písmenkom R bol R8, ktorého finálny názov bol Galaxy S20 FE. Následne prišiel na trh R9 s označením Galaxy S21 FE a tiež R11 ako Galaxy S23 FE. V tejto línii však existoval aj model R10, ktorý mal pôvodne na trh prísť ako Galaxy S22 FE, no jeho predstavenie bolo nakoniec zrušené. Vzhľadom na toto pokračovanie je takmer úplne jasné, čo sa bude skrývať pod označením R12.

Okrem tohto však neexistujú zatiaľ žiadne informácie, ktoré by nám dokázali potvrdiť výbavu telefónu. Podľa skorších únikov by mal Galaxy S24 FE vsadiť na novší čipset pravdepodobne zo série Exynos. Okrem toho sa na základe predchádzajúcich modelov očakáva v novinke aj batéria s kapacitou 4500 mAh či krytie voči vode a prachu v podobe IP68.

Zdroj: sammobile.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.