Samsung Galaxy S24 má vsadiť na overený dizajn.

O sérii vlajkových lodí od spoločnosti Samsung sa dozvedáme čoraz viac informácií. Len nedávno sa objavil približný dátum predstavenia, kedy by sa nová séria Galaxy S24 mohla oficiálne odprezentovať. Okrem toho máme potvrdené informácie aj o titánovom rámiku konštrukcie pre model Galaxy S24 Ultra a rozpráva sa aj o čipsetoch, ktoré budú novinky poháňať.

Portál smarprix.com však teraz priniesol snímky smartfónu Samsung Galaxy S24, pričom potvrdil jeho dizajn. Podľa všetkého sa však Samsung bude s touto sériou držať v už zaužívaných koľajách, keďže ponúkne dizajn podobný predchádzajúcej sérii telefónov.

Takto bude vyzerať Samsung Galaxy S24

Model Samsung Galaxy S24 príde na trh pravdepodobne v januári budúceho roka. Úniky poukazujú na dátum 18. január, kedy by mala prebehnúť celá konferencia Galaxy Unpacked. V sérii sa objavia už tradične tri smartfóny, pričom základný model má vsadiť na kompaktnú konštrukciu. Displej podľa všetkého ponúkne 6,1″ uhlopriečku a pôjde o plochý panel. Zakrivené displeje teda už postupne vychádzajú z módy.

Samsung Galaxy S24Zdroj: smartprix.com
Samsung Galaxy S24


Najvýznamnejšou zmenou dizajnu modelu Samsung Galaxy S24 v porovnaní s predchádzajúcou generáciou smartfónov je však integrácia UWB antény na bočnú stranu telefónu. Čo sa však týka zvyšku konštrukcie smartfónu, môžeme povedať, že jeho zadná strana spolu s fotoaparátmi bude skutočne podobná staršej generácii telefónu. Na prvý pohľad bude teda mierne komplikované rozoznať Galaxy S23 od Galaxy S24.

A čo špecifikácie?

Aj keď predstavenie modelového radu Samsung Galaxy S24 je ešte pomerne ďaleko, tak výrobca na ňom už svedomito pracuje. Aj vďaka tomu vieme povedať, aké špecifikácie pravdepodobne prinesie. Šepká sa tak napríklad o návrate k dvojitej verzii telefónu, teda európska verzia by využila čipset Exynos 2400, zatiaľ čo v Ázii či Amerike sa objaví model so Snapdragonom 8 Gen 3.

Pozornosť sa však upriamila najmä na model s prívlastkom Ultra, ktorý by mal využiť Snapdragon 8 Gen 3 aj v Európe. Okrem toho opäť zrejme prinesie aj 200 Mpx hlavný snímač fotoaparátu, čo je rovnako plusom pre Samsung.

Zdroj: smartprix.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.