Séria smartfónov Samsung Galaxy S24 príde skôr ako by sa očakávalo.

Spoločnosť Samsung je typická tým, že svoje vlajkové lode prináša väčšinou v rovnakom časovom období. Typickým je pre ne pritom mesiac február, kedy prebieha veľká konferencia Galaxy Unpacked, nabitá novými technológiami. Známy leaker, ktorý sa zameriava zvyčajne práve na Samsung, Digital Chat Station poukazuje na to, že predstavenie ďalšej série vlajkových lodí by mohlo prebehnúť skôr, ako by ktokoľvek čakal.

Výrobca smartfónov si pre sériu Samsung Galaxy S24 nemá tak vyhradiť mesiac február ako zvyčajne. Leaker pritom poukazuje aj na konkrétny dátum, kedy by nové smartfóny mali na trh prísť. Informáciu sprostredkoval portál sammobile.com.

Príde séria Samsung Galaxy S24 už v januári?

Modelový rad Samsung Galaxy S24 má priniesť množstvo technológií, na ktoré používatelia čakajú. Samsung by sa tak mal vrátiť ku konštrukcii z titánu, čím by svojim smartfónom dodal ešte prémiovejší dojem. O tom, že výrobca už na ďalšej generácii vlajkových lodí pracuje, nemôžeme ani len pochybovať. Dokonca sa rozpráva aj o ich predstavení, ktoré by mohlo prebehnúť v januári budúceho roka.

Samsung Galaxy S23 UltraZdroj: TOUCHIT
Samsung Galaxy S23 Ultra

Leaker Digital Chat Station pritom poukazuje na dátum 18. január ako deň, kedy by séria Samsung Galaxy S24 mala prísť na verejnosť. Informácie o tomto dátume zatiaľ nie sú potvrdené, no o tom, že chce Samsung svoje vlajkové lode predstavovať skôr, už vieme dlhšie. Veríme, že sa nám informácie o možnom predstavení v januári potvrdia alebo vyvrátia v najbližších týždňoch.

Európska verzia s čipsetom Exynos

Samsung so svojimi smartfónmi tento rok zahviezdil najmä na európskom trhu, kde po dlhých rokoch nasadil čipsety od spoločnosti Qualcomm. Čipset Snapdragon 8 Gen 2 pre Galaxy bol jedným z najvýkonnejších čipsetov na trhu a modely zo série Galaxy S23 prilákali množstvo fanúšikov. Budúci rok by sa ale výrobca mal vrátiť k štandardu dvojitej verzie smartfónu.

Globálna verzia základného Samsung Galaxy S24, resp. S24+ by mali prísť s čipsetom Exynos 2400 vo výbave. Najdrahší model série, teda Galaxy S24 Ultra by však mohol disponovať čipsetom Snapdragon 8 Gen 3, musíme však podotknúť, že tento prémiový model nebude pre každého.

Zdroj: sammobile.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.