Modely zo série Samsung Galaxy S24 sa v poslednej dobe čoraz častejšie stávajú terčom rôznych únikov a špekulácií.

Aj keď predstavenie vlajkových lodí od Samsungu prebehne pravdepodobne až v januári alebo februári 2024, niektoré špecifikácie už poznáme. Posledný únik zdieľal známy leaker Yogesh Brar na svojom účte na Twitteri, kde poukázal aj na pomerne nezvyčajnú súčasť výbavy. Najlepšie vybavený model vlajkovej série od Samsungu má vsadiť na prémiovú, no nie úplne bežnú súčasť konštrukcie.

Samsung Galaxy S24 Ultra príde so Snapdragonom 8 Gen 3

Predtým, než sa pozrieme na to, ako Samsung vylepší konštrukciu pripravovaného smartfónu, tak si zrekapitulujeme, čo všetko o ňom vieme. Viaceré informácie totiž v poslednej dobe poukazovali na to, že Samsung vsadí na nové čipsety z vlastného radu Exynos. Podľa všetkého ale prémiový Samsung Galaxy S24 Ultra má pokračovať s čipsetom od Qualcommu. Týmto čipsetom má byť práve Snapdragon 8 Gen 3.

Samsung Galaxy S23 UltraZdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
Samsung Galaxy S23 Ultra

Medzi úniky, na ktoré sme doteraz narazili, patrí aj informácia o kapacite batérie. Batéria má mať kapacitu 5000 mAh a telefón zasa disponovať podporou pre 45 W nabíjanie. Samsung Galaxy S24 Ultra okrem toho ponúkne aj 6,8″ QHD+ Dynamic AMOLED LTPO panel s podporou pre 120 Hz obnovovaciu frekvenciu.

Konštrukciu doplní aj titánový rám

Aj prémiové smartfóny viacerých spoločností doteraz vo svojej výbave využívali hliníkový rám konštrukcie. Samsung Galaxy S24 Ultra má byť ale výnimkou, ktorá využije titánový rám. Aj touto súčasťou má Samsung vystupovať z radu bežných telefónov a ponúknuť používateľom niečo navyše. Únik ďalej poukazuje aj na 200-megapixelový širokouhlý snímač fotoaparátu v spojení s 12 Mpx, 50 Mpx a 10 Mpx ďalšími snímačmi. Selfie fotoaparát má zasa staviť na 12-megapixelový snímač.

V oblasti operačného systému Samsung samozrejme ponúkne najnovšie verzie, teda Android 14 spolu s nadstavbou One UI 6.0. Ako sme už spomenuli vyššie, predstavenie má prebehnúť tradične vo februári budúceho roka.

Zdroj: Yogesh Brar (Twitter)

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.