Model Samsung Galaxy S24+ sa objavil v benchmarku Geekbench.

Predstavenie série Samsung Galaxy S24 sa postupne blíži. Podľa posledných únikov by malo prebehnúť o niečo skôr ako predchádzajúce generácie modelov Galaxy S, pričom konkrétne sa rozpráva o dátume 18. januára 2024. Novinky opäť prídu v zložení trojice smartfónov a Samsung sa má opäť vrátiť ku štandardu dvojitých verzií smartfónov na rôznych trhoch.

Základný Samsung Galaxy S24 a Galaxy S24+ by pritom mali v Európe využiť čipset Exynos 2400 a Galaxy S24 Ultra zasa Snapdragon 8 Gen 3. Medzi fanúšikmi spoločnosti tak začali rôzne debaty a dohady o tom, či budú modely s Exynosom 2400 dostatočne výkonné. Teraz však tieto debaty môže aspoň trochu upokojiť výsledok modelu z platformy Geekbench.

Samsung Galaxy S24+ v Geekbench certifikácii

Len nedávno sa v platforme Geekbench objavil model Samsung Galaxy S24 Ultra s čipsetom Snapdragon 8 Gen 3. Z benchmarkového testu pritom vyplynulo, že novinka s čipsetom od Qualcommu bude výrazne výkonnejšia ako predchádzajúca generácia smartfónov v podobe Galaxy S23 Ultra. Ako však dopadol v tomto teste model Samsung Galaxy S24+?

Samsung Galaxy S23Zdroj: TOUCHIT
Samsung Galaxy S23

Podľa výsledkov z benchmarku model Samsung Galaxy S24+ získal skóre 2067 bodov pri single-core CPU a 6520 bodov pri multi-core CPU. V tomto prípade ide o slabší výsledok ako pri modeli Samsung Galaxy S24 Ultra, čo je však pochopiteľné. Je však dôležité poznamenať, že v porovnaní s modelom Samsung Galaxy S23+ z minulého roka ide o vylepšenie výkonu.

Bude Exynos 2400 výkonnejší ako Snapdragon 8 Gen 2 pre Galaxy?

V prípade modelu Samsung Galaxy S24+ sa viacerí používatelia obávajú práve čipsetu Exynos 2400. Po internete sa dokonca začali šíriť informácie o tom, že tento čipset bude porovnateľne výkonný či až slabší v porovnaní so Snapdragonom 8 Gen 2 pre Galaxy. To sa však našťastie nepotvrdilo.

Keď sme sa totiž pozreli na výsledok modelu Samsung Galaxy S23+ so Snapdragonom 8 Gen 2 pre Galaxy v rovnakom benchmarku, našli sme hodnoty 1874 bodov pre single-core a 4972 pre multi-core CPU. V tomto prípade ide o výraznejšie lepšie hodnoty a model Samsung Galaxy S24+ bude teda s najväčšou pravdepodobnosťou o niečo výkonnejší ako jeho predchodca.

Tohtoročných Exynosov sa teda používatelia pravdepodobne nemusia obávať. Je však samozrejmosťou, že benchmarky neprezradia všetko. Na reálne výsledky pri používaní smartfónov si teda budete musieť ešte chvíľu počkať.

Zdroj: Geekbench

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.