Týkajú sa displejov, rozmerov a batérií.

O telefónoch série Galaxy S24 sa objavuje čoraz viac leakov. Je to pochopiteľné, pretože sa očakáva, že na trhu sa objavia už v januári 2024. V tejto súvislosti sa už dokonca objavili prvé správy o tom, že séria Galaxy S24 vsadí aj na dizajn, ktorý je každému dôverne známy. Najnovšie sa však na internete objavili rozmery jednotlivých modelov série Galaxy S24, ako aj ďalšie detaily o ich displejoch. 

Informácie opäť prináša leaker Ice Universe, ktorý tvrdí, že základný Galaxy S24 ponúkne o niečo väčší 6,2-palcový displej s tenšími rámikmi, čo znie veľmi lákavo. Väčší model Galaxy S24+ bude mať 6,7-palcový displej, ale taktiež tenšie rámiky. Dôležitou zmenou pritom je, že tento model dostane QHD+ rozlíšenie displeja. Galaxy S24 Ultra zostane verný 6,8-palcovej uhlopriečke s QHD+ rozlíšením. Pozoruhodným detailom nižšie v tabuľke je maximálny jas displejov, ktorý je až 2500 nitov. Pripomeňme si, že aktuálna generácia telefónov Galaxy S23 má maximálny jas na úrovni 1750 nitov.

Technické parametre série Galaxy S24Zdroj: IceUniverse
Technické parametre série Galaxy S24

Aj vzhľadom na väčšie displeje, modely série Galaxy S24 nebudú väčšie. Model Galaxy S24 by mal mať rozmery 147 × 70,6 × 7,6 mm, čo znamená, že pripravovaná verzia bude nepatrne dlhšia v porovnaní s Galaxy S23 (146,3 × 70,9 × 7,6 mm). Modely Galaxy S24+ a S24 Ultra by mali byť v porovnaní so svojimi predchodcami kratšie o 1 mm.

Dobrou správou pritom je, že pri Galaxy S24 aj naďalej zostane zachovaná nízka hmotnosť zariadenia na úrovni 168 gramov, zatiaľ čo kapacita batérie sa zvýši na 4 000 mAh. Tú bude možné nabíjať 25 W nabíjaním. Hoci rozlíšenie displeja zostane Full HD+, tak v tom nevidíme žiadny problém, pretože displej bude mať hustotu pixelov stále na veľmi dobrej úrovni.

Ďalšou pozitívnou informáciou je, že modely Galaxy S24 a S24+ budú mať užšie rámiky ako na iPhone 15 Pro a Pro Max s hrúbkou iba 1,5 mm v porovnaní s 1,7 mm pri Apple telefónoch.

Samsung Galaxy S24Zdroj: smartprix.com
Samsung Galaxy S24

Zdroj: GSMArena, IceUniverse

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.