Odstránia sa tým nedostatky série Galaxy S23?

Samsung síce tvrdí, že smartfóny nemajú budúcnosť, ale je jasné, že aj naďalej chce ponúkať veľmi dobre vybavené vlajkové lode série Galaxy S. Pravdepodobne najatraktívnejšou je verzia Ultra, ktorá má nekompromisné fotoaparáty, pričom sa očakáva, že práve model Galaxy S24 Ultra ich bude mať lepšie, než predchodca. Nová várka informácií naznačuje, že TOP model pripravovanej série Galaxy S24 dostane významné vylepšenia fotoaparátu, vďaka ktorým bude schopný konkurovať telefónom série Google Pixel. Okrem toho, portál 9to5google informoval, že nový Galaxy S24 Ultra dostane aj konštrukčné vylepšenia, vďaka ktorým bude ešte odolnejší.

Samsung už v minulosti zápasil s neprimeraným spracovaním fotografií, ktoré bolo častokrát agresívne a výrazné. Ani séria Galaxy S23 sa nevydala správnym smerom, čiže Samsung to bude opäť skúšať so sériou Galaxy S24, aby používateľom vlajkových telefónov ponúkol to, čo žiadajú. Leaker Alvin informoval, že Samsung s príchodom série Galaxy S24 prinesie realistickejší prístup k spracovaniu obrazu, pričom fotoaparáty tejto vlajkovej série by mali aj presnejšie zaostrovať

Hoci kvalita fotografií modelov Galaxy S23, S23+ a S23 Ultra je veľmi dobrá, tak už budúci rok by mohla práve séria Galaxy S24 povýšiť výsledné fotografie o úroveň vyššie. Pokiaľ by sa únik potvrdil, tak budúcoroční zástupcovia série Galaxy S24 by mohli kvalitou fotografií dorovnať telefóny Google Pixel, ktoré sú známe kvalitnými a predovšetkým prirodzenými fotografiami. Je pritom jasné, že práve telefóny Google Pixel vďačia vysokej kvalite fotografií aj čipovej sade Google Tensor.

Aj keď hardvérové rozdiely sú zjavné, tak je potrebné mať na pamäti, že dôležitú úlohu pri mobilnej fotografií zohráva softvér a následné spracovanie obrazu. V súvislosti s fotoaparátmi modelu Galaxy S24 Ultra sa objavilo veľmi veľa únikov, ktoré naznačujú, že tento telefón bude vybavený 200 Mpx hlavným fotoaparátom,  12 Mpx ultraširokouhlým fotoaparátom, 10 Mpx fotoaparátom s 3× teleobjektívom a 50 Mpx fotoaparátom s 5× priblížením.

Zdroj dodáva, že titánový rámik na Galaxy S24 Ultra vyzerá oveľa lepšie ako na iPhone 15 Pro. Výhodami titánového rámiku je jeho o 56 % vyššia pevnosť ako hliníkový. Okrem toho má aj oveľa vyššiu pevnosť v ťahu a je aj ľahší. Konštrukciu má doplniť aj nové odolnejšie ochranné sklo Gorilla Glass Armor.

Galaxy S24 Ultra by mal do svoje výbavy dostať Snapdragon 8 Gen 3, 5 000 mAh batériu, až 1 TB úložného priestoru a 6,8-palcový QHD+ plochý AMOLED displej. 

Zdroj: 9to5google, Alvin

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.