Samsung má zvažovať nové označenie pre telefóny budúcnosti.

Termín smartfón označuje telefóny, ktoré disponujú inteligentnými funkciami. Prechod na smartfóny pritom podnietil americký Apple, ktorý predstavil svoj prvý iPhone a vyzval tým konkurenčné spoločnosti, aby na telefóny s tlačidlami zabudli. Dnes už takmer každý používateľ vlastní svoj smartfón a tzv. hlúpe telefóny už nie sú vôbec populárne ani v predajoch. Len málokto si tak kúpi tlačidlový telefón namiesto toho, aby siahol po zariadení s inteligentnými funkciami.

Smartfóny však postupujú dopredu a funkcií, ktoré ponúkajú, je skutočne veľa. Stále je však kam tieto zariadenia posúvať a veľkú úlohu v tom bude mať aj integrácia AI. Práve spoločnosť Samsung má pracovať na telefónoch budúcnosti, ktoré však podľa všetkého už nechce označovať ako smartfóny.

Samsung chce nahradiť slovo smartfón

TM Roh, prezident spoločnosti Samsung Electronics podľa všetkého vyzval svojich zamestnancov, aby našli náhradné označenie pre smartfóny. Dáva to však zmysel, s príchodom telefónov s AI už nepôjde o obyčajné smartfóny. Budú pracovať o niečo inteligentnejšie a inak, ako sme boli doteraz zvyknutí. Práve preto chce podľa všetkého Samsung odlíšiť ich označovanie a pripraviť revolúciu na trhu.

Samsung Galaxy S24 a S24+Zdroj: windowsreport.com
Samsung Galaxy S24 a S24+

Juhokórejský výrobca smartfónov a inej elektroniky už teraz zvažuje niektoré označenia pre takéto telefóny, nepôjde však o finálne riešenie. Len nedávno si totiž Samsung nechal zaregistrovať označenie AI Phone, teda telefón s umelou inteligenciou. Toto označenie sa má spájať s modelovým radom Galaxy S24, ktorý bezpochyby ponúkne AI možnosti. Ak sa teda pripravuje revolúcia telefónov rovnako ako pri prechode na smartfóny, telefóny od Samsungu budú určite v popredí.

Označenie AI Phone nebude finálne

Aj keď si Samsung nechal zaregistrovať označenie AI Phone, nie je úplne isté, či sa nakoniec využije. TM Roh toto označenie totiž nechce využiť, dôvod však nie je známy. Jednou z možností je však to, že sa toto označenie pri výslovnosti až príliš podobá na slovo iPhone. Na trhu by to teda mohlo priniesť nedorozumenia a ľudia by mohli byť zmätení. Označovanie telefónov by sa však v budúcnosti mohlo zmeniť a slovo smartfón by sa už nemuselo objavovať na trhu tak často. Ďalšie telefóny ponúknu iné funkcie a zdá sa, že éra smartfónov je teda na konci.

Zdroj: sammobile.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.