Do vlajkovej série prináša veľké množstvo vylepšení.

Používatelia vlajkových telefónov série Galaxy S23 si určite všimli, že pravidelná mesačná aktualizácia pre ich telefóny v júni akosi mešká. Má to však svoj dôvod. Samsung totiž pripravil a vydal obrovskú aktualizáciu, ktorá okrem bezpečnostnej záplaty, a ďalších opráv, obsahuje aj očakávané zmeny, ktoré sa opäť týkajú fotoaparátov.

Aktualizácia softvéru z júna 2023 je dostupná pre telefóny Galaxy S23, Galaxy S23+ a Galaxy S23 Ultra. Jej označenie je S91xBXXU2AWF1 a má neuveriteľnú veľkosť až 2,2 GB, čo znamená, že Samsung tentokrát do aktualizácie pridal obrovské množstvo zmien a vylepšení, čo sa automaticky prejavilo aj na veľkosti samotnej aktualizácie.

Portál Sammobile informuje, že nová aktualizácia softvéru je momentálne dostupná v Indonézii, Malajzii, Thajsku a na Filipínach. V nasledujúcich dňoch by tak mohla byť dostupná globálne, čo znamená, že čoskoro sa dostane aj na Slovensko. V čase písania článku sme ju v redakcii nezaznamenali

Doplnené 23. júna 2023: Nová aktualizácia je už dostupná aj na Slovensku. Potvrdil nám to čitateľ Filip, za čo mu ďakujeme. Podľa jeho slov bolo potrebné manuálne skontrolovať dostupnosť aktualizácie, aby mu telefón ponúkol novú verziu.

Aktualizácia by mala na základe prvých informácií od používateľov opravovať a pridávať nové funkcie. V prvom rade ide o novinku v režime Portrét. Po novom bude portréty možné zaznamenávať aj pri 2-násobnom priblížení. Aktualizácia opravuje aj problém s automatickým zaostrovaním fotoaparátu. Celkom potešujúca je aj správa o zmene v spracovaní fotografií v nočnom režime.

Zmeny sa dostali aj do samotného rozhrania One UI. Animácie a prechody sú teraz plynulejšie a zmeny sa dostali aj do vibračnej odozvy. Predchádzajúce správy dokonca potvrdili aj zmeny pri fungovaní HDR, čo potvrdila aj samotná spoločnosť. Po nočnom režime ide pravdepodobne o najočakávanejšie opravu, keďže v určitých situáciách sú výsledné fotografie priam otrasné (haló efekt okolo jasných objektov počas snímania v zhoršených svetelných podmienkach). 

Pokiaľ vám aktualizácia do niekoľkých dní nepríde na váš telefón série Galaxy S23, tak ju môžete vyvolať cez Nastavenia – Aktualizácia softvéru – Stiahnuť a nainštalovať.

Zdroj: Sammobile

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.