Nové informácie sa týkajú fotovýbavy najvybavenejšieho modelu série.

Aktualizované 13.12.20203:

Zdá sa, že najnovšia správa nás opäť posúva na začiatok, a to aj napriek tomu, že iba včera sa na internete objavili informácie, že Samsung v Galaxy S24 Ultra nakoniec predsalen použije teleobjektív s 10× priblížením.

Leaker Revegnus však zastáva iný názor. Na sociálnej sieti X zverejnil, že Galaxy S24 Ultra bude bude mať namiesto 10 Mpx fotoaparátu s 10× teleobjektívom 50 Mpx fotoaparát s 5× teleobjektívom. To zároveň naznačuje prítomnosť aj teleobjektívu s 3× priblížením. Nech ti nakoniec dopadne akokoľvek, Samsung určite vie, čo robí. 

Do predstavenie série Galaxy S24 totiž zostáva približne mesiac.

Pôvodný článok 12.12.2023:

Koncom septembra sa začali internetom šíriť pomerne nelichotivé informácie o fotovýbave Galaxy S24 Ultra, ktoré sa týkali teleobjektívov tohto modelu. Jeden z popredných leakerov vtedy uviedol, že Galaxy S24 Ultra do svojej výbavy dostane iba objektívy s 3× a 5× priblížením. Zdroj však dodal, že Galaxy S24 Ultra bude vybavený fotoaparátom s 10 Mpx senzorom a teleobjektívom s 3× priblížením, pričom druhý fotoaparát s 5× priblížením bude mať rozlíšenie 50 Mpx. Zdá sa však, že Samsung sa v prípade pripravovaného TOP modelu zatiaľ nehodlá rozlúčiť s teleobjektívom s 10× priblížením.

Túto správu prináša kórejský portál The Elec, ktorý  informoval priamo o dodávateľoch fotoaparátov pre sériu Galaxy S24. Zdroj tvrdí, že Galaxy S24 Ultra bude vybavený 200 Mpx hlavným fotoaparátom, 12 Mpx ultraširokouhlým fotoaparátom a 50 Mpx fotoaparátom s 5× priblížením. Zostavu vraj nakoniec doplní aj 10 Mpx fotoaparát s 10× priblížením.

Samsung Galaxy S24 Ultra na skutočných fotografiách

Tento nový únik tak označuje, že nedávne fámy o teleobjektívoch s 3× a 5× priblížením môžu byť nepravdivé. Na druhej strane by sme možno boli aj radšej, ak by sa nakoniec nepotvrdili, pretože by to bola škoda, keby sa do výbavy Galaxy S24 Ultra nedostali teleobjektívy s 5× a 10× priblížením.

V prípade nových informácií o zostave fotoaparátov Galaxy S24 Utra s 5× a 10× teleobjektívmi je možné, že Samsung sa bude pri 200 Mpx senzore spoliehať na 2× až 3× priblíženie na úrovni senzora. Zároveň je možné, že v prípade 3× až 4,9× priblíženia by Samsung siahol po bezstratovej kombinácii obrazu z viacerých objektívov, čo by znamenalo zachovanie relatívne vysokej kvality fotografií aj pri týchto úrovniach priblíženia. Podobný postup by sa však mohol použiť aj pri priblížení nad 10×.

Zdroj však okrem Galaxy S24 Ultra zverejnil aj parametre fotoaparátov Galaxy S24 a S24+. Tieto telefóny ponúknu 50 Mpx hlavný fotoaparát, 12 Mpx ultraširokouhlý fotoaparát a 10 Mpx fotoaparát pravdepodobne s 3× priblížením .

Hoci doteraz sa o fotoaparátoch série Galaxy S24 toho popísalo skutočne veľa, tak najnovšie informácie vyzerajú veľmi nádejne a zároveň aj najatraktívnejšie. Nechajme sa teda prekvapiť, čo Samsung nakoniec pripraví.

Predstavenie série Galaxy S24 sa totiž nezadržateľne blíži.

Zdroj: The Elec

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.