Zdá sa, že u budúcoročného Samsungu Galaxy S24 Ultra sa veľkých zmien u fotoaparátov nedočkáme.

Najskôr si pripomeňme, že po troch generáciách telefónov so 108 Mpx snímačom (Galaxy S20 až S22) má aktuálny Galaxy S23 Ultra nový 200 Mpx hlavný snímač. Ako informuje SamMobile.com, je to síce snímač fotoaparátu s aktuálne najvyšším rozlíšením na trhu, ale nie najväčší z hľadiska samotnej veľkosti snímača.

Niekedy sa pre to pri fotografovaní objavujú určité problémy, vrátane mierne vyššieho šumu v tmavších častiach snímok. Niektorí fanúšikovia značky dúfali, že Samsung prejde u S24 na väčší snímač, ale zdá sa, že sa tak počas nasledujúcich dvoch rokov nestane. Teda Galaxy S24 aj S25 budú podľa všetkého využívať rovnaký 200 Mpx snímač Isocell HP2.

K zmene by nemalo dôjsť ani v prípade hodnoty optického priblíženia. Hovorilo sa síce o možnosti pridania kontinuálneho preostrovania či zamenenia trojnásobného optického zoomu za päťnásobný, ale najnovšie neoficiálne informácie túto možnosť označujú ako nepravdepodobnú.

To znamená, že Galaxy S24 by mal mať tak ako predchádzajúce generácie dva teleobjektívy s trojnásobným a desaťnásobným optickým zoomom, akurát ten druhý menovaný by mohol byť nejakým spôsobom vylepšený.

No a do tretice, séria Galaxy S24 vraj bude mať rovnakú 12 Mpx prednú kameru ako terajší rad S23. Tvrdí to holandská stránka Galaxyclub.nl, podľa ktorej bude mať predný fotoaparát rovnaký snímač s nezmenenými parametrami.

Opäť pripomeňme, že jeho rozlíšenie v porovnaní s Galaxy S22 Ultra zásadne kleslo (ten mal až 40 Mpx), čo ale, samozrejme, neznamená, že je horší. V každom prípade, možnosť použitia rovnakého predného fotoaparátu u Galaxy S24 sa javí ako pravdepodobná, keďže nejde o kľúčovú vlastnosť.

Zdroje: SamMobile.com, Galaxyclub.nl

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.