O fotoaparáte Galaxy S24 Ultra sa toho hovorí celkom dosť.

Kvalita fotoaparátu je vlastnosť telefónu, zaraďujúca sa medzi tie kľúčové, ktoré zaujímajú používateľov. Niet preto divu, že veľa fám, ktoré sa objavujú o budúcoročnom Samsungu Galaxy S24 Ultra, sa týka práve jeho možnej fotografickej výbavy.

V tejto súvislosti sa už objavilo niekoľko protichodných fám. Pripomeňme, že podľa jednej by mal Galaxy S24 prísť o trojnásobný optický zoom a zostal by tak jediný zoomovací objektív, avšak s možnosťou kontinuálneho preostrovania od 3x po 10x.

Podľa inej by mu mali síce zostať dva teleobjektívy s pevnou ohniskovou vzdialenosť, ale namiesto trojnásobného zoomu by jeden z nich mal päťnásobný (a u druhého by zostal zachovaný desaťnásobný zoom).

Uznávaný „leaker“ Ice Universe, ktorý zvykne často mať presné informácie zo zákulisia technologických spoločností teraz prišiel s ďalšou variáciou. Na základe informácií z nemenovaných kórejských zdrojov tvrdí, že Galaxy S24 bude mať rovnaký 200 Mpx snímač Isocell HP2 ako terajší Galaxy 23 Ultra. To v zásade nie je žiadne prekvapenie a je to práveže dosť očakávané, keďže predchádzajúce tri generácie (S20 až S22) mali tiež papierovo rovnaký 108 Mpx snímač.

Pripravovaný budúcoročný telefón bude údajne používať aj rovnaký 12 Mpx snímač Sony IMX754 pre teleobjektív s trojnásobným optickým priblížením a ďalší 12Mpx snímač Sony IMX564 pre ultraširokouhlý fotoaparát.

Jediný snímač, ktorý výrobca vraj modernizuje, je teleobjektív s 10-násobným optickým priblížením. Spoločnosť údajne použije mierne vylepšený 12 Mpx snímač Sony IMX754+. Obidva teleobjektívy vraj ale nebudú využívať plné 12 Mpx rozlíšenia, iba orez na 10 Mpx.

Ak sú tieto informácie presné, jediné a aj to len mierne vylepšenie fotoaparátu Galaxy S24 Ultra by bolo pri 10-násobnom zoome. Ďalšie zlepšenia fotoaparátu tohto telefónu by teda boli len vďaka softvérovým vylepšeniam a lepšiemu postprocessingu. To znie aj celkom pravdepodobne, keďže väčšej medzigeneračnej novinky sme sa dočkali práve v tomto roku v podobe už spomínaného nového hlavného snímača. Bohužiaľ, na druhej strane by sme sa nedočkali nového variabilného zoomu.

Aký teda skutočne bude fotoaparát Galaxy S24 Ultra, zistíme až pri jeho predstavení niekedy začiatkom budúceho roka. Je ale celkom možné, že na každej z doterajších fám, alebo na väčšine z nich niečo bolo. Výrobca totiž určite testuje rôzne varianty fotoaparátov a až neskôr sa (aj na základe technologických možností) rozhodne, ktorá sa dostane do reálneho modelu.

Zdroj: Twitter.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.