V segmente tabletov stále ide o nadpriemer.

Horšie je to v prípade, ak sa do priameho porovnania pridajú smartfóny. Áno, ide o nabíjanie, pri ktorom Samsung stále volí veľmi konzervatívny prístup. Hoci čínska konkurencia je oveľa ďalej, a iba nedávno predstavila 320 W nabíjanie, tak Samsung vo svojich TOP modeloch neponúka výkonnejšie ako 45 W káblové nabíjanie. 

Táto hodnota je dokonca nízka aj pre zariadenia čínskej konkurencie strednej triedy, pričom Samsung 45 W nabíjaním opäť vybaví aj najnovšiu generáciu vlajkových tabletov série Galaxy Tab S10. Ide konkrétne o modely Galaxy Tab S10+ a Tab S10 Ultra, ktoré sa objavili v certifikačnej databáze 3C. O rýchlosti nabíjania informoval portál MySmartPrice, čím sa potvrdili doterajšie úniky, že Samsung ani pri novej generácii tabletov nezvýši rýchlosť káblového nabíjania. Tá teda zostane na úrovni 45 W. Pri tabletoch však ide o jednu z najrýchlejších technológií rýchleho nabíjania. 

Galaxy Tab S10+ má modelové číslo SM-X820, zatiaľ čo Tab S10 Ultra SM-X926C. Zoznam ukazuje, že dva pripravované prémiové tablety budú podporovať 45W káblové nabíjanie, rovnako ako ich predchodcovia, modely Tab S9 alebo modely série Tab S9 FE. Databáza 3C už však okrem nabíjania neprezrádza žiadne ďalšie detaily.

Staršie úniky informovali o modeli Galaxy Tab S10+, ktorý sa objavil v databáze BIS s číslom modelu SM-X820, pričom už skôr unikli informácie, že dva tablety série Tab S10 budú vybavené 4 nm čipsetom MediaTek Dimensity 9300+

Samsung Galaxy Tab S10+ a S10 Ultra prídu so 45 W nabíjanímZdroj: MySmartPrice
Samsung Galaxy Tab S10+ a S10 Ultra prídu so 45 W nabíjaním

Aktuálne nie je známy presný dátum, kedy by mali byť nové tablety série Galaxy Tab S10 predstavené. Niektoré zdroje naznačujú, že by mohli byť na trh uvedené už v októbri, ale ani Samsung o dvojici tabletov série Galaxy Tab S10 neprezradil žiadne bližšie detaily.

Očakáva sa však, že na októbrovom predstavení tabletov série Galaxy Tab S10 bude uvedený aj smartfón Galaxy S24 FE s 6,1-palcovým AMOLED displejom, čipsetom Exynos 2400 alebo Snapdragon 8 Gen 3 a maximálne 256 GB úložiskom. 

Zdroj: MySmartPrice

Prečítajte si aj

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.