Jeden z mála Android tabletov s lepšou výbavou.

Tablety sú na ústupe. Tento trend je zrejmý, stačí sa pozrieť na tohtoročné novinky. Výrobcovia sa zameriavajú skôr na segment konvertibilných Windows tabletov a Android výrazne ignorujú. Nemôžeme im to však zazlievať.

Výnimkou sú najmä výrobcovia ako Alcatel alebo Lenovo, ktorí uvádzajú na trh cenovo dostupné zariadenia. Do tohto segmentu spadá aj Acer alebo ASUS, ktorý však tento rok predstavil iba „prezlečené“ minuloročné modely.

Sony v minulosti zaujalo špičkovo vybavenými tabletmi, zatiaľ však nový model neplánuje a tak jediným výrobcom drahších Android tabletov je aktuálne iba Samsung. Ten pred rokom predstavil model Galaxy Tab S2 a jeho nástupcu by sme mali spoznať v septembri na výstave IFA.

Tvrdí to ruský „leaker“ Eldar Murtazin, ktorý má pomerne dobrý prehľad o produktoch od Samsungu a sem-tam zverejňuje informácie, ktoré by mali ostať ešte utajené. Predpokladáme, že Galaxy Tab S3 ponúkne rovnaký pomer strán 4:3 ako jeho predchodca, snímač odtlačkov prstov, Android Nugát a kvalitnejší hardvér.

Zdroj: Android Authority

Prečítajte si aj:

Aký bol rok 2015: Tablety

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit