Pripravovaný vlajkový tablet prinesie niekoľko zaujímavých funkcií.

Spoločnosť Samsung vydala svoj posledný vlajkový tablet minulý rok v auguste. Je tomu už takmer rok, čo juhokórejský gigant nevydal žiaden prémiový tablet, pričom podľa informácií portálu SamMobile sa čoskoro dočkáme aj priameho nástupcu tabletu Galaxy S4.

Tento rok Samsung vydal tablet strednej triedy Galaxy Tab S5e. Podľa najnovších správ má nový vlajkový tablet odštartovať aj úplne nové číslo modeloveho radu, takže „klasického“ označenia Galaxy Tab S5 sa už najskôr vôbec nedočkáme. Samsung označí novinku rovno Galaxy Tab S6. 

Ako je vidieť na obrázku vyššie, priamy konkurent iPadu Pro by mal dostať do výbavy duálny fotoaparát, čo z neho robí prvý tablet od Samsungu, ktorý takúto zostavu fotoaparátov dostane. Na ľavej strane zadnej steny je vidieť aj kolísku, pri ktorej sa predpokladá, že by mohla podporovať bezdrôtové nabíjanie pera S Pen s Bluetooth funkciami z Galaxy Note9.

Podľa predchádzajúcich únikov sa očakáva, že Galaxy Tab S6 bude obsahovať najnovší čipset Snapdragon 855, vďaka ktorému bude tablet rovnako výkonný ako najvýkonnejšie smartfóny na trhu. Tomu by malo pomôcť aj 6 GB pamäte RAM a Android 9 Pie.

Prémiový tablet Galaxy Tab S4 bol predstavený 1. augusta 2018, teda iba týždeň pred minuloročným Galaxy Note 9. Je preto veľmi pravdepodobné, že oficiálne predstavenie Galaxy Tab S6 bude rovnako iba pár dní pred Galaxy Note 10, ktoré je plánované na 7. augusta.

Zdroj: TechRadar

Prečítajte si aj:

Samsung v novej reklame prezentuje využitie svojho najnovšieho tabletu Galaxy Tab S5e (VIDEO)

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.