Cenovo dostupnejší zástupca modelového radu Galaxy Tab S bol predstavený vo februári.

Aktuálne má spoločnosť v pláne predstaviť aj plnohodnotnú vlajkovú loď, o ktorej sme informovali pred pár dňami. Najlepšie vybaveným modelom radu bude Galaxy Tab S5. Medzičasom vzniklo zopár pochybností o tom, či si pripravovaná novinka ponechá charakteristické pero S-Pen.

Najnovšie správy zo spoľahlivého zdroja naznačujú, že pero S-Pen bude nakoniec súčasťou tabletu Tab S5. Ďalšie informácie naznačujú, že nového tabletu by sme sa mohli dočkať približne v rovnakom čase ako pripravovaného Galaxy Note10. Koniec-koncov je možné, že sa predstavia v rovnaký deň.

Samsung Galaxy Tab S5e

Posledných päť rokov sa vlajkový Galaxy Note predstavuje vždy v auguste, takže šanca, že Samsung si zachová tradíciu je vysoká. Predchádzajúce správy naznačujú termín predstavenia, ktorým má byť 9. a 10. august, v závislosti od konferencie pre globálny alebo kórejský trh.

Nová správa so sebou prináša aj viaceré technické parametre. Parametre zahŕňajú čipset Snapdragon 855, 6 GB pamäte RAM a až 512 GB interného úložiska. Základný model by mal disponovať 64 GB pamäťou. Posledné dve generácie tabletov Galaxy Tab S boli uvedené so staršími čipsetmi, takže Samsung konečne vybavil svoje tablety tým najlepším, čo je aktuálne na trhu dostupné.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Samsung predstavil nový tablet Galaxy Tab S5e: Je tenší a ľahší

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.