Aktualizačné plány spoločnosti Samsung boli odhalené používateľom v Izraeli. 

V aplikácii Samsung Members bol zverejnený zoznam, v ktorom je uvedených niekoľko smartfónov Galaxy, od ktorých sa očakáva, že dostanú aktualizáciu na najnovšiu verziu používateľského prostredia Samsung One UI 2.0, vrátane systému Android 10. Smartfóny Samsung Galaxy S10 a Note10 majú aktuálne spustený beta program, do ktorého sa pomaly začínajú zapájať aj modely Note9 a S9.

Podľa zverejneného plánu dostanú zariadenia Galaxy S10, Note10 a Note9 stabilné verzie One UI 2.0 už v januári, zatiaľ čo Galaxy S9 by sa mohol dočkať niekedy v apríli 2020. Majme však na pamäti, že tieto informácie pochádzajú z izraelskej divízie spoločnosti Samsung, čo sa nemusí zhodovať s globálnymi aktualizačnými plánmi. 

Galaxy Note10 ekosystém

Minulý mesiac spoločnosť Google zverejnila zoznam výrobcov, ktorí ešte tento rok vydajú aktualizáciu na Android 10 pre svoje aspoň jedno zariadenie. Výrobcami sú ASUS, LG, Motorola, OPPO, Realme, Samsung, Sharp Sony, Transsion a Vivo. Je tak celkom možné, že Samsung skutočne vypustí aktualizácie pre svoje vybrané zariadenia ešte pred koncom roka 2019, pričom už teraz vieme, že sa tak určite nestane v Izraeli.

Na základe informácií zo Samsungu Israel sa očakáva, že väčšina zariadení strednej triedy dostane aktualizáciu na Android 10 v apríli 2020. Galaxy A50 a A70 sú však zatiaľ jediní zástupcovia, od ktorých sa tento termín očakáva.

Nemalo by však už dlho trvať, pokým aj ostatné divízie Samsungu zverejnia svoje aktualizačné plány vo svojich regiónoch pôsobenia. Celý zoznam od Samsung Israel nájdete v zdrojovom odkaze nižšie.

Zdroj: Sam Mobile

Prečítajte si aj:

Peter odporúča: Dobre vybavené inteligentné hodinky pre športovcov Suunto 5

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.