Dočkáme sa ich skôr ako v minulosti.

Google zverejnil nový príspevok na vývojárskom blogu pre platformu Android. Informuje v ňom o projekte Treble a jeho prínose v procese tvorby aktualizácií. Google tieto informácie zdieľa aj v súvislosti s chystanými aktualizáciami na Android 10, na ktorých teraz pracujú prakticky všetci výrobcovia smartfónov s týmto operačným systémom.

Článok je pomerne technicky zameraný. Pre bežného používateľa telefónov je však dôležitá veta, v ktorej Google oznamuje, že Samsung, Sony, ASUS, LG, Motorola a ďalší výrobcovia prinesú aktualizáciu na Android 10 do konca tohto roka. Netýka sa to všetkých telefónov v ich portfóliu, avšak aj tak je pozitívne, že niektoré zariadenia spomenutých výrobcov dostanú najnovší Android ešte do konca tohto roka. Ide o finálne a verejné verzie aktualizácií, nie beta verzie.

Pripomeňme, že v minulosti sme v prípade niektorých výrobcov čakali na aktualizácie na najnovší Android až do jari nasledujúceho roka.

Zdroj: Google

Prečítajte si aj:

Android 10 Q: 7 hlavných noviniek a vylepšení

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit