Konečne pekný odolný telefón?

Aj keď sa od staršieho modelu príliš nelíši, dizajn tejto pripravovanej novinky je opäť o niečo prepracovanejší. Iba pred pár dňami sme sa dozvedeli, že Samsung už 13. júla plánuje usporiadať udalosť, na ktorej predstaví nový odolný telefón a tablet. Pokým doteraz sme mali možnosť vidieť iba propagačný leták, teraz sa vďaka portálu GSMArena a leakerovi Evanovi Blassovi môžeme pozrieť aj na oficiálny dizajn nového odolného telefónu Galaxy XCover6 Pro.

Dokonca sa dozvedáme aj podrobnejšie technické parametre, ktoré dávajú tušiť, že odolná novinka od Samsungu nebude iba ďalší poplastovaný telefón nižšej strednej triedy. Galaxy XCover6 Pro bude vybavený 6,6-palcovým displejom s kvapkovým výrezom a 120 Hz obnovovacou frekvenciou. Telo bude z tvrdeného plastu s odolnosťou voči prachu a vode na úrovni IP68 a MIL-810H. 

Zostava fotoaparátov na zadnej strane bude mať dva objektívy, pričom vieme, že hlavný fotoaparát bude mať rozlíšenie 50 Mpx (f/1.8) a ultraširokouhlý 8 Mpx (f/2.2). Po konštrukčnej stránke tento telefón bude mať aj jednu takmer už nevídanú vychytávku – odnímateľnú zadnú stenu na výmenu 4050 mAh batérie, ktorú bude možné nabíjať výkonom 15 W.

Z nových obrázkov sa dokonca dozvedáme, že telefón bude vybavený 5G, Wi-Fi 6E a aj 3,5 mm konektorom. V hornej časti zariadenia sa nachádza aj tlačidlo pre skratky, ktoré je farebne odlíšené. V zariadení sa bude nachádzať Android 12 s podporou funkcie Samsung DeX.

Pripomeňme si ešte parametre, ktoré už poznáme. Dobrou správou je, že nový XCover6 Pro bude vybavený čipsetom Snapdragon 778G, ktorý telefónu dodá dostatočný výkon, takže sa nemusíte obávať, že by bol pomalý. Telefón bude mať 6 GB pamäť RAM a 128 GB úložisko, ktoré bude možné rozšíriť pamäťovou kartou.

Samsung Galaxy XCover6 ProZdroj: GSMArena
Samsung Galaxy XCover6 Pro

Galaxy XCover6 Pro sa začne predávať až mesiac po odstavení od 13. augusta. Spolu s týmto telefónom bude predstavený aj odolný tablet Galaxy Tab Active4 Pro. Zatiaľ však nie je známe, či tieto dve odolné novinky budú dostupné aj pre súkromné osoby. Je možné, že Samsung ich bude predávať iba v sektore B2B. Cena by sa mala pohybovať na úrovni 600 eur.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.