Predstavenie nových odolných modelov je naplánované na 13. júla.

V aktuálnej ponuky výrobcov smartfónov sa takmer vôbec nenachádzajú odolné zariadenia. Výnimkou môže byť značka Cat, alebo Panasonic so svojimi tabletmi. Týchto dvoch tradičných výrobcov odolných zariadení občas dopĺňa aj Samsung. 

Kórejský výrobca si teraz pre nás pripravil hneď dvojicu odolných zariadení – tablet Galaxy Tab Active 4 Pro a novinku zo série Galaxy XCover. Model Galaxy XCover 6 Pro by mal byť však celkom iný, ako jeho predchodcovia. Odolné telefóny od Samsungu boli doteraz menej výkonné, čo sa má však tentokrát zmeniť. Nový prírastok v sérii odolných smartfónov spoločnosti Samsung má totižto ponúknuť okrem zvýšenej odolnosti aj vyšší výkon.

Samsung XCover 6 Pro + tablet Zdroj: Samsung / Sammobile

Samsung o blížiacej sa udalosti, na ktorej predstaví svoje odolné zariadenia, informoval oficiálnou cestou. Plagát nám tak potvrdzujem termín blížiaceho sa podujatia 

Dizajn modelu Galaxy XCover 6 Pro potvrdzuje samotný plagát, na ktorom vidíme telefón s výrezom a výraznou bradou. V telefóne sa má údajne použiť čipová sada Snapdragon 778G, 6 GB RAM, FullHD+ displej a nemal by chýbať 3,5 mm jack.

Zaujímavé je, že o tablete Galaxy Tab Active 4 Pro sme doteraz ešte nepočuli. Ide pritom jednoznačne o odolný tablet s podporou dotykového pera.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.