Vydaný by mal byť 1. novembra.

Skladacie telefóny sa tešia čoraz väčšej popularite, avšak podľa najnovších prieskumov sú to práve “véčka”, ktoré sú tie obľúbenejšie. Je to pravdepodobne spôsobené ich menšími rozmermi, ale aj ich dostupnejšou cenou. A je tu možno aj ďalší faktor, ktorý na správanie používateľov vplýva v ešte väčšej miere. Už v minulosti boli tlačidlové telefóny dostupné aj ako véčka, a už vtedy boli skutočne veľmi obľúbené. Možno práve tento fakt inšpiroval spoločnosť Samsung, ktorá sa vraj rozhodla vydať špeciálnu retro edíciu najnovšieho skladacieho véčka Galaxy Z Flip5.

Hoci doterajšie správy o existencii retro verzie Galaxy Z Flip5 nevyzerali príliš vierohodne, tak teraz sa dokonca objavili správy, ktoré naznačujú možný dátum jej vydania. Portál PhoneArena informuje, že vydanie tohto zaujímavého telefónu Galaxy Z Flip5 Retro Edition je naplánované na 1. novembra.

Správa síce tvrdí, že tento telefón bude dostupný v Južnej Kórei v obmedzenom množstve prostredníctvom predajných kanálov spoločnosti Samsung, avšak na potvrdenie tejto správy si budeme musieť ešte pár dní počkať. Smartfón by mal byť k dispozícii v rovnakej tmavomodrej a striebornej farebnej kombinácii ako telefón Samsung SGH-E700, ktorý bol uvedený na trh pred 20 rokmi.

Samsung SGH-E700Zdroj: PhoneArena
Samsung SGH-E700

Pripomeňme si, že SGH-E700 bol prvým telefónom spoločnosti Samsung so zabudovanou internou anténou a externým farebným OLED displejom, pomocou ktorého sa ľahšie zachytávali selfie fotografie. Okrem toho išlo aj o veľmi úspešný model, ktorého sa predalo viac ako 10 miliónov kusov.

Práve tento telefón je veľkou inšpiráciou retro verzie modelu Galaxy Z Flip5, ktorej zadná strana by mala byť matná v pastelovo modrom prevedení. Boky telefónu by mali byť štandardne hliníkové v striebornom prevedení. Ostatná výbava je oproti štandardnej verzii Galaxy Z Flip5 bezo zmeny.

Galaxy Z Flip5 v retro edíciiZdroj: MSPowerUser
Galaxy Z Flip5 v retro edícii

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.