Pripravovaná séria skladacích telefónov od Samsungu bude opäť o poznanie lepšia.

Hoci aktuálna generácia skladacích telefónov spoločnosti Samsung bola na trh uvedená iba nedávno, už teraz sa začínajú objavovať zaujímavé správy o jej nástupcovi. Na druhej strane nikdy nie je na škodu vedieť, aj niekoľko mesiacov dopredu, kam sa bude trh so skladacími smartfónmi uberať.

Galaxy Z Flip5 by totiž mohol už budúci rok odstrániť dva hlavné problémy, ktoré niektorí používatelia pri skladacích telefónoch od ich uvedenia na trh stále nevedia prekusnúť. V tomto prípade ide o véčko Galaxy Z Flip4, ktoré tento rok síce zaujalo, ale stále si nesie nedostatky, ktoré vyplývajú z jeho dizajnu.

Nová várka informácií pochádza od Rossa Younga, ktorý je v prípade únikoch pomerne presný, ale nie neomylný. Young tvrdí, že Galaxy Z Flip5 bude vybavený oveľa väčším externým displejom. Ten bude mať podľa jeho slov uhlopriečku na úrovni 3,3 až 3,4-palca, čo je o poznanie viac, ako 1,9-palcová uhlopriečka displeja aktuálneho modelu Galaxy Z Flip4.

Zdá sa však, že spoločnosť Oppo bude mať v konkurenčnom súboji trochu navrch, keďže jej skladací telefón Find N2 Flip bude mať takisto pomerne veľký externý displej. Ten by mal mať 3,26-palca, čo je o niečo menej, ako pri Galaxy Z Flip5. Pripomeňme si, že tento telefón doplní očakávaný model Oppo Find N2.

Oppo Find N2 Flip

Pri skladacích véčkach, a vlastne celkovo pri skladacích telefónoch, za najväčší nedostatok považujeme záhyb na vnútorných displejoch. Ten už síce nie je tak výrazný ako v minulosti, ale je stále dosť výrazný na to, aby to niektorým používateľom prekážalo. Nová generácia telefónov Galaxy Z Flip má údajne dostať celkom nový mechanizmus pántu, ktorý „zmierni viditeľnosť záhybu„. 

Dodajme, že čínska konkurencia je v tejto oblasti o niečo ďalej, čiže je dobrou správou, že budúci rok sa viacerých dizajnových zlepšení dočkajú aj fanúšikovia spoločnosti Samsung.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.