Malo by ísť o významné medzigeneračné zlepšenie.

Nová generácia skladateľných smartfónov spoločnosti Samsung doslova klope na dvere. Očakáva sa, že dvojica modelov Galaxy Z Fold6 a Galaxy Z Flip6 bude predstavená koncom júla v Paríži počas letných olympijských hier. Viaceré fámy doteraz naznačovali, že kórejská spoločnosť tento rok práce na nových skladačkách berie veľmi vážne. Séria telefónov Galaxy Z Flip pritom v portfóliu spoločnosti Samsung zastáva špeciálnu pozíciu, pretože jej modely sú predávanejšie ako modely série Galaxy Z Fold.

Za týmto úspechom je samozrejme možné hľadať nielen kompaktnejšie rozmery, ale predovšetkým podstatne nižšiu cenu. Hoci nedávno boli odhalené viaceré zaujímavé technické parametre Galaxy Z Flip6, tak najnovšie sa na internete objavili detaily fotoaparátu, ktoré taktiež dokázali zaujať už na prvý pohľad.

Podľa údajov z platformy Camera FV-5 sa dozvedáme, že Galaxy Z Flip6 bude vybavený 50 Mpx fotoaparátom, ktorý bude zhotovovať 12,5 Mpx fotografie. Vďaka použitiu technológie pixel-binning, teda spájaniu pixelov, budú výsledné fotografie na veľmi vysokej úrovni dokonca aj vtedy, keď budú zhotovené v zlých svetelných podmienkach. Clona fotoaparátu je f/1.8 a ohnisková vzdialenosť 5,4 mm (23,8 mm / 35 mm). 

Vo výbave hlavného fotoaparátu nebude chýbať OIS a EIS pre vylepšenú stabilizáciu obrazu. Pri pohľade na medzigeneračné zmeny je však jasné, že Galaxy Z Fold6 prinesie oproti modelu Galaxy Z Flip5 s 12 Mpx fotoaparátom nielen podstatne lepší hardvér, ale aj lepšie možnosti spracovania obrazu. 

Samsung Galaxy Z Flip6 na renderochZdroj: sammobile.com
Samsung Galaxy Z Flip6 na renderoch

Iba nedávno boli zverejnené správy, že k najvýraznejším zmenám v konštrukcii Galaxy Z Flip6 bude patriť väčší vonkajší displej s uhlopriečkou 3,9 palca a nový prepracovaný pánt. Okrem toho sa očakáva, že vnútorný displej bude chránený odolnejším 50-mikrónovým UTG sklom, ktoré bude oproti predchádzajúcej generácii hrubšie o 66,66 %. To nielenže zvýši odolnosť displeja, ale zároveň aj zníži výskyt záhybov, čo je jeden z mála nedostatkov v dizajne skladateľných zariadení. 

Zdroj: GizChina, 91mobiles

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.