Samsung má s modelom Galaxy Z Flip6 začať experimentovať na rôznych trhoch.

Spoločnosť Samsung je známa nielen svojimi prémiovými vlajkovými loďami, ktoré tento rok priniesli aj množstvo AI funkcií. Ich portfólio tvoria sčasti aj skladateľné smartfóny, ktoré si získali popularitu na viacerých trhoch. Tie však teraz Samsung plánuje údajne rozdeliť na dve skupiny, keďže taktiku dvojitých modelov môže priniesť aj medzi skladateľné zariadenia. Dotknúť sa to má údajne už tohtoročnej generácie smartfónov, konkrétne sa rozpráva o modeli Galaxy Z Flip6.

Podľa posledných únikov by však Samsung mal priniesť aj viaceré vylepšenia, ktoré sa týkajú napríklad RAM či displeja. Medzi dobré správy patrí aj zvýšenie kapacity batérie pre tento skladateľný smartfón, čo však zatiaľ nie je potvrdené. Stále sa totiž pohybujeme na hranici špekulácií.

Samsung Galaxy Z Flip6 so Snapdragonom aj Exynosom

Nepopulárna praktika od Samsungu zrejme dorazí aj do segmentu skladateľných smartfónov. Podľa posledných únikov má model Samsung Galaxy Z Flip6 prísť na trh v dvoch verziách, pričom jedna z nich bude disponovať čipsetom Exynos 2400 a druhá najnovším Snapdragonom 8 Gen 3. Samsung má takto opäť posiliť pozíciu Exynosu na trhu, no nie je známe, ktoré trhy to zasiahne. Ak by sa však tieto informácie potvrdili, pravdepodobne by model Galaxy Z Flip6 v Európe ponúkal práve Eynos 2400.

Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk

Túto taktiku má Samsung v sérii skladateľných smartfónov nasadiť prvý raz. Okrem toho sa však už dlhšie rozpráva, že juhokórejský výrobca dá záujemcom na výber medzi dvoma pamäťovými konfiguráciami, vrátane dvoch veľkostí RAM. Práve RAM má byť k dispozícii vo verzii s 8 GB a 12 GB, pričom vyššia verzia bude pravdepodobne k dispozícii len na vybraných trhoch. Čo sa týka veľkosti interného úložiska, Samsung dá na výber medzi 256 GB a 512 GB kapacitou.

Vylepšenie čaká aj batériu, model Samsung Galaxy Z Flip6 by mal ponúknuť až 4000 mAh batériu. V segmente skladateľných „véčok“ ide o pomerne vysokú kapacitu batérie, ktorú Samsung zatiaľ nedosiahol. Okrem toho má v prípade modelu Galaxy Z Flip6 prejsť vylepšením aj vonkajší displej, ktorý by mal konečne v ponuke aj 120 Hz obnovovaciu frekvenciu. Telefón príde s operačným systémom Android 14 v kombinácii s nadstavbou OneUI 6.1.1.

Zdroj: sammobile.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.