Model Samsung Galaxy Z Flip6 vylepší výdrž batérie, naznačujú posledné testy.

Batéria v skladateľných smartfónoch je súčasť, ktorú sa snažia výrobcovia neustále vylepšovať. Konštrukcia telefónov totiž neumožňuje využitie štandardnej batérie, najmä teda nie v modeloch typu Flip. Tie vo svojej výbave môžu obsahovať len rozmerovo menšie batérie, čo pochopiteľne znamená aj menšiu kapacitu. Výdrž týchto telefónov na jedno nabitie teda nie je bežne porovnateľná so štandardnými telefónmi.

Najnovšie informácie však naznačujú lepšiu kapacitu batérie v novej generácii skladateľného telefónu do „véčka“ z dielne Samsungu. Pripravovaný model Samsung Galaxy Z Flip6 by mohol prísť s väčšou batériou, čím by sa priblížil ku konkurenčným skladateľným smartfónov napríklad od výrobu OPPO či Motorola.

Samsung Galaxy Z Flip6 s väčšou batériou

Posledné testy, ktoré sa majú spájať s modelom Samsung Galaxy Z Flip6, poukazujú na väčšiu batériu v tele smartfónu. Celkovo by tak model mal obsahovať dve batérie, jednu s kapacitou 1097 mAh a druhú s kapacitou 2790 mAh. Spolu tak tieto dve hodnoty dajú 3880 mAh a Samsung by mohol teda batériu prezentovať s kapacitou 4000 mAh. Pre porovnanie, minuloročný Z Flip5 obsahoval 971 mAh a 2620 mAh batériu, čo spolu dá 3591 mAh. Samsung tak batériu prezentoval s kapacitou 3700mAh.

Samsung Galaxy Z Flip5Zdroj: TOUCHIT
Samsung Galaxy Z Flip5

Zvýšenie kapacity batérie by mohlo modelu zvýšiť aj jeho šance na úspech na trhu. Slabšia výdrž batérie v predchádzajúcich generáciách modelov typu Flip mnohých odradila, keďže telefón často nedokázal na jedno nabitie vydržať ani jeden celý pracovný deň.

Aj napriek tomu však okrem batérie sú modely zo série Galaxy Z Flip úspešné vďaka iným parametrom výbavy, medzi ktoré je možné zarátať napríklad krytie IPX8, podpora bezdrôtového nabíjania či väčší displej na vonkajšej strane. Výrazné vylepšenia teda priniesol najmä model Galaxy Z Flip5.

Predstavenie novej generácie skladateľných modelov od Samsungu v zložení Galaxy Z Flip6 a Galaxy Z Fold6 prebehne už v druhej polovici tohto roka. Očakávať máme viaceré vylepšenia vrátane vyššieho výkonu, o ktorý sa zrejme postará Snapdragon 8 Gen 3. Lepšia výdrž batérie by tak už bola len bonusom k modelom, ktoré ponúknu prémiovú výbavu.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.