Očakáva sa, že Samsung bude flexibilné displeje vyrábať aj pre zariadenia, ktoré nepatria do sérií Galaxy Z Flip a Z Fold. 

Portál LetsGoDigital prišiel s návrhom dizajnu, ktorý ukazuje, ako by mohol vyzerať nový model skladateľného zariadenia od Samsungu. Patent, z ktorého návrh vychádza, bol podaný na WIPO aj USTPO v rozmedzí iba pár hodín. Patenty majú názov „Metóda a zariadenie na poskytovanie používateľského rozhrania v elektronickom zariadení s flexibilným displejom“.

Samsung Galaxy Z Fold Tab

Zdroj: LetsGoDigital

Patenty zariadení s dvojitými pántami sú označené ako Z Fold Tab. Nechýba vyhradené miesto pre pero S Pen

Samsung Galaxy Z Fold Tab má dva pánty s displejom deleným na tri časti. Po úplnom zložení vznikne medzera medzi dvoma vonkajšími časťami, ktorá je dostatočne veľká ma umiestnenie pera S Pen. Rovnako môžeme vidieť aj zostavu troch fotoaparátov.

Samsung Galaxy Z Fold Tab

Zdroj: LetsGoDigital

Zariadenie je možné použiť v troch možných konfiguráciách: úplne otvorené, zložené z jednej strany alebo úplne zložené. 

Spoločnosť si už predtým patentovala multifunkčné skladateľné zariadenia. Verzia série Galaxy S, ktorú spoločnosť Samsung predviedla minulý mesiac, ukazuje, že v hre sú viaceré tvarové faktory, ktoré sa môžu nakoniec dostať na trh. V konečnom zúčtovaní sa tento najnovší návrh nemusí nikdy dostať do predaja.

Na druhej strane, model Samsung Galaxy Z Fold3 sa údajne nachádza vo výrobe. Toto zariadenie bude doplnené novou generáciou Galaxy Z Flip. Obidve novinky sa očakávajú niekedy v júli. Budúcnosť spoločnosti Samsung spočíva aj v ohybných displejoch pre jej vlastné zariadenia aj ďalších výrobcov smartfónov.

Samsung očakáva, že do konca roku 2021 predá 7 miliónov skladateľných zariadení.

Samsung Galaxy Z Fold Tab

Zdroj: LetsGoDigital

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Samsung prináša hardvérovú klávesnicu na pripojenie naraz k trom zariadeniam

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.