Aj keď Samsung Galaxy S21 Ultra prichádza s podporou S Pen, nejde o priamu náhradu zariadení Galaxy Note. 

Smartfóny zamerané na produktivitu sa podľa viacerých zdrojov už nedočkajú plnohodnotného pokračovania a ich vývoj má byť pozastavený. Údajne sa má na trh dostať už iba jeden rozlúčkový model. Predstavený by mal byť pod označením Galaxy Note20 FE.

Dobrou správou je, že Galaxy Note20 bude mať duchovného nástupcu, ktorým bude model Galaxy Z Fold3. Prvý skladací telefón v roku 2021 pritom predstavil pred pár dňami Huawei. Na uvedenie vlastného skladacieho smartfónu sa chystá ďalších minimálne osem spoločností, medzi ktorými sa nachádza Samsung, Google, Xiaomi, Oppo alebo napríklad Vivo. 

Leaker Ice Universe naznačuje, že práve Galaxy Z Fold3 by mal byť v tomto roku jedným z hlavných ťahákov v segmente skladacích smartfónov.

Zariadenie bude pravdepodobne minimálne také drahé ako Fold3 a predovšetkým drahšie ako zariadenia série Note, čo sa má podľa zdroja vyvážiť ponúkanou kvalitou a aj funkcionalitou. Sériová výroba sa údajne začne v júli, čo znamená, že telefón bude pravdepodobne vydaný približne v rovnakom čase ako Z Fold2.

Na rozdiel od Galaxy S21 Ultra bude mať Z Fold3 vyhradený slot na vloženie dotykového pera S Pen. Správy tiež hovoria, že pôjde o prvý telefón spoločnosti Samsung s fotoaparátom pod displejom.

Vo výbave by nemal chýbať Snapdragon 888 (Exynos 2100), ktorý bude doplnený minimálne 256 GB interného úložiska a 12 GB pamäte RAM. Smartfón bude dodávaný s predinštalovaným systémom Android 11 a One UI 3.5.

Ďalšie podrobnosti, vrátane technických údajov fotoaparátu a kapacity batérie, sú stále neznáme.

Samsung Galaxy Z Fold3

Zdroj: LetsGoDigital

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

https://touchit.sk/inteligentne-hodinky-meranie-tlaku-ekg/333313

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.