Bude sa týkať fotoaparátov.

Dvojica skladateľných telefónov Galaxy Z Fold6 a Galaxy Z Flip6 bude predstavená koncom júla v Paríži. Hoci sa o pripravovaných skladačkách spoločnosti Samsung popísalo skutočne veľa, tak teraz sa dozvedáme, že kórejský gigant po troch rokoch pripravuje zmenu, ktorá sa bude týkať dizajnu fotoaparátov. Táto zmena je však už mimoriadne potrebná, pretože dizajn sa na zadnej strane série Galaxy Z Fold nezmenil od modelu Galaxy Z Fold3. Je teda najvyšší čas, aby s tým Samsung konečne niečo spravil.

Leaker IceUniverse informuje, že fotoaparáty Galaxy Z Fold6 dostanú nový vzhľad. Ako dôkaz zverejnil aj obrázok jedného z nich, na ktorom je vidieť objektív lemovaný drážkami. Pri pohľade na túto zmenu je takmer isté, že Galaxy Z Fold6 bude prvým modelom, ktorý si osvojí tento dizajnový prvok, aj keď pri tomto tvrdení budeme mierne zdržanliví. Nielen preto, že ide o prvú zmienku o zmene dizajnu, ale aj preto, lebo obrázok bol čiastočne vygenerovaný umelou inteligenciou, čo potvrdzuje vodoznak v jeho spodnej časti.

Samsung Galaxy Z Fold6 čaká po rokoch nudy zmenaZdroj: IceUniverse
Nový dizajn fotoaparátov Galaxy Z Fold6

Hoci zmeny v dizajne sú vždy vítané, tak nie je jasné, do akej miery sa zmení aj samotné usporiadanie fotoaparátov. Keďže Samsung predchádzajúce tri generácie nijakým výrazným spôsobom neodlíšil, tak na druhej strane je málo pravdepodobné, že by teraz porušil aktuálny dizajnový jazyk. Preto sa očakáva, že fotoaparáty budú aj naďalej usporiadané vertikálne iba s vonkajšími zmenami v dizajne, aj keď to už začína byť trochu nuda. Pozrime sa však na Apple, ktorý v prípade iPhonov Pro nezmenil dizajn usporiadania fotoaparátov od roku 2019, keď na trh uviedol iPhone 11 Pro.

Zdroj: 9to5google

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.