Vyniká hybridnou konštrukciou v tvare písmena P.

Nie je ničím ojedinelým, že spoločnosť Samsung si dala patentovať smartfón s netradičným dizajnom. Rôzne tvarové faktory totiž môžu dávať používateľom väčší zmysel, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať. Nový 66 stranový patent pritom pojednáva o smartfóne, ktorý obsahuje flexibilný displej. Ten je možné skladať v tvare písmena P, čo nám na renderoch priblížil aj portál LetsGoDigital.

Pokiaľ je displej tohto smartfónu zložený, tak nijako nevybočuje z aktuálnych dizajnových trendov až do momentu, pokým sa tento panel neotvorí. Zaujímavé je pritom to, že flexibilná je iba časť displeja. Konkrétne ide o ľavú hornú časť.

Samsung Galaxy ZZdroj: LetsGoDigital
Samsung Galaxy Z

Po otvorení panel získa veľmi netradičný tvar, ktorý sme pri smartfónoch ešte nevideli. Za jediný smartfón s podobným dizajnom by sme mohli považovať iba LG Wing, ktorý má však dva samostatné displeje.

V prípade patentu od spoločnosti Samsung môžeme vidieť prepracovaný a robustný pánt. Samotný displej je chránený UTG sklom (Ultra-Thin Glass), ktoré je použité aj pri aktuálnej generácii skladacích telefónov Galaxy Fold.

Použitie takéhoto dizajnového riešenia je pritom možné použiť vo viacerých situáciách. Či už pri prehrávaní obsahu, pri jeho vytváraní alebo pri používaní viacerých aplikácií súčasne.

Pripomíname však, že ide iba o koncept, takže zariadenie s týmto dizajnom nemusí byť nikdy predstavené.

Zdroj: GizmoChina

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.