Zavedenie technológie so štandardom eSIM podľa iniciatívy GSMA ponúka nové užívateľské možnosti. Súčasne rozvíja Internet vecí.

Inteligentné hodinky Samsung Gear S2 classic 3G získavajú prvenstvo. Ako prvé na trhu budú vybavené eSIM, ktorá vyhovuje architektúre Consumer Remote SIM Provisioning (RSP) asociácie GSMA.

V spoločnosti Samsung sa snažíme predvídať a uspokojovať potreby spotrebiteľov a súčasne podporiť rozvoj Internetu vecí. Vývoj prvej eSIM podľa iniciatívy GSMA a predstavenie Samsung Gear S2 classic 3G je úspešným príkladom nášho úsilia o zmysluplné inovácie,“ uviedol Yunsang Park, senior viceprezident pre výskum a vývoj v divízii Mobile Communications Business v spoločnosti Samsung Electronics.

Samsung hrá významnú úlohu v podpore spolupráce, ktorá vzniká medzi globálnymi operátormi a predajcami SIM naprieč odvetviami. Preto podporuje zavedenie eSIM podľa GSMA do zariadení spotrebnej elektroniky. Spoločnosť spolupracovala s radom partnerov v obore M1 Limited, Orange, Singtel, StarHub Ltd., Telefónica, TeliaSonera, Vodafone Group, aj s predajcami SIM: Gemalto, Giesecke&Devrient (G&D) a Oberthur Technologies. Cieľom všetkých zúčastnených je vytvorenie takej technickej špecifikácie, aby si užívatelia mohli sťahovať profil operátora mobilnej siete do svojho zariadenia s eSIM.

Spoločný postup a konzistentné užívateľské skúsenosti získané vďaka tomuto eSIM riešeniu pomôžu trhu s Internetom vecí rásť. Výrobcovia tak budú môcť vytvárať produkty, ktoré podporia celosvetový rozvoj. A na oplátku spotrebitelia budú ťažiť zo zabezpečenia a širších možností, čo sa týka zariadení aj operátorov. Snahou spoločnosti Samsung a jej partnerov je zabezpečiť, aby toto eSIM riešenie malo plné pokrytie v každej oblasti a bolo dostupné pre viac zákazníkov.

Inteligentné hodinky Samsung Gear S2 classic 3G vybavené eSIM podľa GSMA budú k dispozícii od marca. Dostupnosť sa môže líšiť v závislosti na regiónoch.

Značky: