Aplikácia sa konečne dostáva mimo Galaxy Store.

Good Lock je služba spoločnosti Samsung, ktorá ponúka rôzne doplnky na prispôsobenie a vylepšenie zariadení Samsung Galaxy. Tento softvér tak umožňuje odomknúť plný potenciál prispôsobenia zariadení Galaxy. Hoci doteraz bolo možné tento softvér inštalovať iba z obchodu Galaxy Store, tak najnovšie sa objavil aj v Obchode Play. Vďaka Good Lock si môže používateľ zariadení od Samsungu prispôsobovať uzamknutú obrazovku, spravovať upozornenia a dokonca upraviť aj samotný spúšťač aplikácií. V podstate dokáže z vášho smartfónu spraviť personalizovanejšie zariadenie, ktoré funguje presne podľa vašich predstáv.

Portál 9to5google informoval, že aplikácia Good Lock má v Obchode Play status „Early Access“, hoci stránky pre náš región tento status už nezobrazujú. Majte však na pamäti, že aplikácie je kompatibilná výhradne s telefónmi Galaxy a nebude fungovať na iných telefónoch s Androidom. To znamená, že ak nevlastníte zariadenie Samsung Galaxy, tak aplikáciu Good Lock v Obchode Play síce nájdete, ale nebude ju možné stiahnuť a nainštalovať. Zároveň sa vám zobrazí informácia, že vaše zariadenie nie je kompatibilné. 

Samsung Good Lock stiahnete aj z Obchodu PlayZdroj: Obchod Play/9to5google
Samsung Good Lock v telefóne Google Pixel

Portál ďalej dodáva, že aj modul Good Lock, s názvom One Hand Operation +, bol taktiež pridaný do Obchodu Play. Tento voliteľný doplnok umožňuje jednoduchšie ovládanie vášho zariadenia jednou rukou. Je ho možné použiť na otváranie aplikácií, prístup k sekciám používateľského rozhrania a podobne. Momentálne je dostupných až 30 možností nastavenia. 

Hoci stiahnutie a nainštalovanie Good Lock ani doteraz nebolo problematické, tak jeho zaradenie do Obchodu Play ho umožní sprístupniť ešte väčšej používateľskej základni, ktorá sa aj touto cestou dostane k službám určeným výhradne pre zariadenia Galaxy. Aj keď je zrejmé, že Samsung aplikáciu zatiaľ iba testuje a “monitoruje situáciu”, tak je zrejmé, že Good Lock sa čoskoro v ponuke Obchodu Play udomácni.

Tento krok má pre Samsung pravdepodobne väčší význam, než sa môže na prvý pohľad zdať. Zároveň sa očakáva, že k One Hand Operation + sa čoskoro pridajú aj ďalšie doplnky.

Zdroj: 9to5google

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.