Odvážne plány v dvoch smeroch.

Podľa správy z webu MSPoweruser s odvolaním na web The Elec (v kórejčine), sa chystá Samsung predať 10 miliónov kusov smartfónov Galaxy Z Fold 4 a Z Flip 4 v 3. a 4. štvrťroku 2022. To budú nástupcovia aktuálnych modelov Z Fold 3Z Flip 3, ktoré sú stále aktuálne a dostať ich aj u nás. Koncept skladacích telefónov je ešte stále relatívne nový a trh je do značnej mierny neprebádaný. Môžeme len odhadovať, ako veľmi budú takéto typy telefónov na vzostupe.

Samsung predstaví aj ďalšie svoje smartfóny a séria S22 sa očakáva začiatkom budúceho roka, takisto aj špecializovaný model S21 FE, ktorý aj tentokrát bude „kanibalizovať“ vyspelejšiu ale zároveň aj drahšiu sériu S22. Týchto chce predať 38 miliónov. Zvyk na klasické ploché obrazovky je silný a pri ohýbateľnom displeji musíte ešte stále urobiť niektoré kompromisy. Napríklad prestať vnímať viditeľné miesto oboch záhybov.

Druhý faktor je práve toľko omieľaný nedostatok čipov. Situácia má pokračovať aj v budúcom roku, niektoré odhady hovoria, že nedostatkom bude zasiahnutý celý budúci rok, prípadne jeho väčšinová časť. Nové série budú predstavené už 4. januára a to bude práve model S21 FE, 8. februára bude potom predstavenie série Galaxy S22.

Zdroj: MSPoweruser

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.