Austrálsky orgán pre ochranu spotrebiteľov dostal juhokórejskú spoločnosť pred súd.

Udialo sa tak kvôli zavádzajúcim reklamám na sériu smartfónov Samsung Galaxy S10. Podľa ACCC, viac ako 300 reklám zobrazovalo vlajkovú loď v prostredí so slanou vodou a to aj napriek tomu, že IP certifikát pokrýva iba sladkú vodu.

Kontrolný orgán uviedol, že reklama na výrobky bola nielen zavádzajúca, ale spôsobila aj to, že spotrebitelia veria, že ich telefóny budú fungovať aj vtedy, keď budú vystavené slanej vode, ktorá je okolo celej Austrálie. Celá kampaň na smartfóny bola dokonca pomenovaná „Postavené pre Austráliu“.

ACCC tvrdí, že spoločnosť Samsung neuskutočnila žiadne testy na to, aby zistila, ako by sa zariadenia správali v prostredí so slanou vodou a ako by toto prostredie celkovo ovplyvnilo životnosť smartfónov.

Aj napriek tomu, že spoločnosť Samsung potvrdila odolnosť voči vode, ktorá je dôležitým faktorom pre austrálske spotrebiteľské rozhodnutia, klamlivá reklama spoločnosti odopierala spotrebiteľom informovaný výber a poskytla spoločnosti Samsung nespravodlivú konkurenčnú výhodu.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Michal odporúča: Platby cez mobilný telefón službou Google Pay

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.