Bude Exynos 2200 (s GPU od AMD) dôstojnou konkurenciou pre Apple M1?

Tento nový čip je prvým spoločným produktom spoločností Samsung a AMD. Je pritom vysoko pravdepodobné, že kórejská spoločnosť chce pripravovanou novinkou predbehnúť Apple. Už začiatkom tohto roka Samsung potvrdil, že prvého ovocia zo spolupráce s AMD sa dočkáme ešte tento rok. Pripravovaný čipset bude samozrejme najvýkonnejší, aký kedy Samsung vyrobil. Po grafickej stránke sa pritom očakáva, že AMD dodá výkonnejšie GPU, aké by sme videli v podaní Mali.

The Korea Economic Daily informuje, že Samsung má v pláne použiť tento čipset aj v notebookoch. Z tohto dôvodu sa môžeme domnievať, že Samsung zvolí stratégiu používať jeden čip pre všetky zariadenia.

Správa ďalej uvádza, že Samsung by mohol uviesť notebook s Windows 10 už v druhej polovici tohto roka. Keďže notebook bude vybavený čipsetom Exynos 2200, pôjde o systém založený na ARM. Nebolo by to pritom prvýkrát, čo by Samsung uviedol notebook založený na ARM. Bude to však prvýkrát, čo Samsung použije rovnaký čip pre notebook a smartfóny.

S istotou pritom môžeme povedať, že Samsung tento rok nepredstaví smartfón s čipsetom Exynos 2200. Je takmer isté, že ho použije až v sérii Galaxy S22. Nový notebook s týmto čipom nám však už čoskoro prezradí, čo môžeme očakávať od novej generácie telefónov roka 2022.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Televízor aký tu ešte nebol: Samsung Neo QLED. Čím sa odlišuje od iných?

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.