August sa stal tradičným mesiacom predstavovania smartfónov Galaxy Note.

Vzhľadom k dátumu predstavenia Galaxy Note9 môžeme predpokladať, že novinky Note10 a 10 Pro sa predstavia 10. augusta. Tento dátum predstavenia uvádzajú aj viaceré zdroje. Dátum zverejnil aj portál ETNews, ale musíme brať tieto informácie s miernou rezervou, pretože spoľahlivosť tohto zdroja nie je najvyššia a rovnako sa ani nevie, kto je pôvodným zdrojom informácií.

Rovnako sa nám nepozdáva, že by Samsung plánoval konferenciu na sobotu. Vzhľadom na „10“ v názve smartfónu to nemusí byť úplne scestná informácia a určitá symbolika by tu bola. ETNews, juhokórejský portál upresňuje, že predstavenie modelov Note10 sa bude v domovskej krajine konať práve 10. augusta a globálna konferencia by sa nakoniec mohla konať 9. augusta.

Ďalší zo zdrojov uvádza, že Galaxy Note10 Pro nakoniec neprinesie rýchle 45 W nabíjanie, ale bude mať iba 25 W. Aj keď ide o pomerne rýchle nabíjanie, tak zďaleka nedosahuje rýchlosť, ktorá bola doposiaľ prezentovaná. Niektoré zdroje dokonca vypustili špekulácie, že novinka by mala disponovať až 100 W nabíjaním. „Stávke na istotu“ úplne rozumieme.

Je ale pomerne na škodu, že Samsung neposkytne rýchlejšie ako 25 W nabíjanie, pretože niektorí konkurenti sú podstatne ďalej. V konečnom dôsledku sú nové rendery v súlade so skoršími únikmi a tak sa nám aj z ďalšieho zdroja potvrdzuje (pravdepodobné) dizajnové riešenie jednej selfe kamery umiestnenej v strede displeja, tenkých rámikov a vertikálne umiestnenej zostavy troch (Note10) alebo štyroch fotoaparátov (Note10 Pro).

Zdroj: TechRadar

Prečítajte si aj:

Samsung Galaxy Note10 a Note10 Pro v zatiaľ najlepšom vyobrazení. Rozmermi potešia nejedného používateľa

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.