Prvé detailnejšie informácie o dizajne pripravovaného modelového radu Note10 sme sa dozvedeli počas minulého týždňa.

Na základe dostupných informácii sa objavili aj nové CAD rendery, ktoré poskytujú zatiaľ najlepší pohľad na to, čo má Samsung pre nás pripravené. Keďže samotné informácie pochádzajú zo spoľahlivého zdroja OnLeaks, je aj veľmi pravdepodobné, že aj tieto nové obrázky sú veľmi blízko reálnemu dizajnu Galaxy Note10.

Obrázky napovedaju, že Galaxy Note10 bude vyzerať celkom inak ako jeho predchodca Galaxy Note9. Novinka je vyobrazená s displejom s dierou uprostred pre selfie fotoaparát a aj samotné rámiky sú podstatne menšie ako tie, ktoré sa nachádzajú na aktuálnom modeli Note9. Displej Note10 so zabudovanou čítačkou odtlačkov prstov by mal mať uhlopriečku 6,3-palca a rozlíšenie QHD+.

Note10 v klasickom aj Pro prevedení

Na zadnej strane sa nachádza trojica fotoaparátov, ktorá by mala byť umiestnená vertikálne, namiesto zaužívanej horizontálnej polohy. Jedným zvláštnym krokom je premiestnenie tlačidla napájania na ľavú stranu, priamo pod tlačidlá regulácie hlasitosti.

Samsung takisto (aspoň podľa návrhu) odstráni iba špeciálne tlačidlo Bixby. Tieto informácie sú v miernom rozpore s tým, že kórejská spoločnosť by mala v prípade Galaxy Note10 použiť konštrukciu bez fyzických tlačidiel. Toto riešenie sa tak výhradne objaví iba pri modeli Galaxy Note10 Pro, ktorý by sa mal predstaviť po boku klasického Note10. Oproti Note10 bude mať model Pro až 6,75-palcový displej, štvrtý fotoaparát – ToF, úložisko UFS 3.0 a rýchle 45W nabíjanie.

Na hornej hrane Note10 je klasicky umiestnený slot pre SIM kartu (karty), ktorý dopĺňa niečo, čo sa podobá na infraport. V spodnej časti je samozrejme umiestnený USB-C port, primárny mikrofón, reproduktor a pýcha modelového radu Note, pero S-Pen. Dokonca aj tieto obrázky, vrátane videa potvrdzujú, že v Note10 sa už nebude nachádzať 3,5 mm audio výstup pre slúchadlá, čo je vcelku škoda. Vývoj ale nezastavíme.

Smartfón Galaxy Note10 nedávno prešiel cez benchmarkový nástroj Geekbench, kde odhalil aj svoju skrytú hardvérovú výbavu, ktorá zahŕňa čipset Exynos 9825, 8 GB pamäte RAM. Dokonca bude dostupný aj model so Snapdragonom 855, vrátane 12 GB pamäte RAM. Je príjemným prekvapením, že klasická verzia Note10-ky bude pomerne kompaktná a pri rozmeroch 151 × 72 × 7,9 mm poteší nejedného používateľa.

Očakávaný dátum predstavenia je plánovaný na august, pričom niektoré zdroje uvádzajú dátum 2. augusta.

Porovnanie Galaxy Note10 Pro vs. Galaxy Note10

Zdroj: 91mobiles

Prečítajte si aj:

Inteligentné hodinky Huawei Watch GT dostali veľkú aktualizáciu: Prináša tieto žiadané vylepšenia

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.