Naznačuje to kódové označenie modelu Galaxy S24 Ultra.

Samsung sa pripravuje na ďalšiu veľkú udalosť tohto roka, na ktorej predstaví skladacie zariadenia Galaxy z Fold5 a Galaxy Z Flip5. Spoločnosť však začiatkom roka tradične uvádza zariadenia série Galaxy S, avšak nedávne správy naznačili, že výrobca by mohol v jej zložení spraviť ďalšie zásadné zmeny. Portál AndroidAuthority v súvislosti s týmito zmenami prináša ďalšie podrobnosti, ktoré naznačujú, že modelový rad Galaxy S23 bude stále obsahovať tri zariadenia. 

Zdroj uvádza, že séria Galaxy S24 používa pre označenie jednotlivých modelov kódové označenie Muse. Hoci by sa mohlo zdať, že toto označenie modelov prichádza príliš zavčasu, tak je potrebné mať na pamäti, že spoločnosť sa na uvedenie jednotlivých sérií pripravuje vo veľkom časovom predstihu. Rovnako pred rokom takto uniklo aj označenie série Galaxy S23, ktoré bolo Diamond.

Samsung Galaxy S23, S23+ a S23 UltraZdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
Samsung Galaxy S23, S23+ a S23 Ultra

Niekoľko zdrojov zameraných na značku Samsung uvádza, že model Galaxy S24 Ultra používa kódové označenie Muse3. Keďže ide o TOP modelom série, tak prirodzene by mal mať aj najvyššie číselné označenie. To zároveň môže znamenať, že existujú aj modely Muse1 a Muse2, za ktorými by sme mohli nájsť modely Galaxy S24 a Galaxy S24+.

V staršom článku sme sa venovali všetkým doteraz dostupným informáciám o sérii Galaxy S24, avšak správa o vyradení modelu PLUS zo série Galaxy S je založená na veľmi nedôveryhodnom základe neznámeho zdroja. Túto správu už vtedy najvýraznejšie spochybnil Roland Quandt z portálu WinFuture.

V tejto súvislosti je tak možné očakávať, že séria Galaxy S23 príde v tradičnej zostave troch zariadení. Iba žeby Samsung skutočne pracoval na troch modeloch série Galaxy S24 a neskôr sa rozhodol PLUS-ko vyradiť bez toho, aby zmenil kódové označenia ďalších dvoch modelov.  

To je však veľmi málo pravdepodobné.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.