Skoršie debaty o smartfóne s označením Samsung Galaxy Z FE teraz spoločnosť zastavila.

Skladateľné smartfóny nie sú lacnou záležitosťou, ich ceny sa vedia vyšplhať vysoko nad úroveň 1000 eur a tie lepšie siahajú až ku 2000-eurovej hranici. Používatelia by však radi videli na trhu aj lacnejšie alternatívy pre takéto smartfóny, keďže vidina elegantného telefónu so skladateľným displejom láka mnohých. Preto sa častokrát obracajú práve na spoločnosť Samsung, ktorá je akýmsi priekopníkom práve v tomto segmente.

O lacnejšom skladateľnom Samsungu sa špekulovalo už dlhšiu dobu. Fanúšikovia spoločnosti no aj záujemcovia o lacnejší skladateľný smartfón sa začali dohadovať aj na špecifikáciách, ktoré by lacnejšia fanúšikovská verzia skladačky mohla získať. Teraz sa však zdá, že nakoniec bude všetko inak.

Lacnejší skladateľný Samsung nie je v plánoch

Podľa pôvodných špekulácií by mal lacnejší model od Samsungu spadať do kategórie FE, teda medzi fanúšikovské edície. Cena týchto telefónov by mala korešpondovať so strednou triedou telefónov, teda na úrovni približne 400 – 500 amerických dolárov. Tieto špekulácie však zastavil hovorca spoločnosti Samsung, ktorý plány na lacnejší skladateľný model vyvrátil.

Neplánujeme vyrábať skladacie smartfóny, ktorých ceny sú v strednej triede.

Toto krátke, no výstižné vyjadrenie potvrdilo, že lacnejších skladateľných smartfónov sa minimálne v tomto období nedočkáme. Rovnako však predstaviteľ spoločnosti potvrdil, že o žiadnom modeli zo série FE so skladateľným displejom sa aktuálne nerozhoduje, Samsung teda ani len nezvažuje existenciu takéhoto telefónu.

Technológia skladateľných displejov ešte nie je dokonalá

Samsung sa už dávnejšie k otázke lacnejších skladateľných smartfónov vyjadroval, nakoľko práve táto spoločnosť má zásluhy na popularizácii modelov so skladateľným displejom v spoločnosti. Z týchto vyjadrení vtedy vyplynulo, že juhokórejský výrobca má najskôr pracovať na zdokonalení týchto telefónov. Kým však nebudú modely v takom štádiu, v akom si to výrobca do budúcna predstavuje, na kvalite uberať nebude.

Lacnejší skladateľný smartfón by si vyžadoval ubrať na súčiastkach, čo zatiaľ juhokórejský gigant nie je ochotný vykonať. Ich skladateľné telefóny majú byť zatiaľ súčasťou prémiového segmentu a zdá sa, že to tak bude ešte aj v najbližšej dobe.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.