Jeho cena by mala byť na úrovni telefónov série Galaxy A.

V auguste tohto roka sme informovali, že kórejská spoločnosť uvažuje o uvedení lacnejších skladacích telefónov, ktoré by mohli na trh prísť v roku 2024 po modeloch Galaxy Z Fold6 a Z Flip6. Je však verejne známe, že značka sa na ich uvedenie pripravuje veľmi dlho. Na túto informáciu teraz nadväzuje správa z portálu AndroidAuthority, ktorá potvrdzuje, že Samsung na rok 2024 skutočne pripravuje skladacie zariadenia strednej triedy. Hoci už samotné zaradenie do strednej triedy by malo byť predzvesťou nízkych cien, tak tie boli doteraz veľkou neznámou.

Zdroj však tvrdí, že cena týchto skladacích telefónov by mala byť neuveriteľne nízka. Leaker Revegnus dokonca na sociálnej sieti X zverejnil správu, že Samsung má v pláne za tieto zariadenia účtovať približne 400 až 500 dolárov. Teraz je však veľmi ťažké odhadnúť, aký dizajn si tieto skladacie telefóny strednej triedy osvoja. Vzhľadom na zložitosť konštrukcie, ako aj vysoké aktuálne ceny na úrovni 1800 eur, je málo pravdepodobné, že pôjde o zariadenia typu Galaxy Z Fold. 

Na druhej strane, telefóny typu Flip s cenou približne 1000 eur, sú aj populárnejšie, čiže je vysoko pravdepodobné, že pripravované skladacie zariadenia strednej triedy od Samsungu si osvoja práve tento dizajn. Ak sa tak skutočne stane, tak Samsung dokáže pri skladacích telefónoch poraziť aj tú najlacnejšiu konkurenciu, a v tomto segmente doslova ovládnuť trh.

Ak by sme dali do priameho porovnania očakávanú cenu skladacieho Galaxy telefónu strednej triedy s cenou telefónu série Galaxy A, tak tá by mala byť porovnateľná práve s modelom Galaxy A54. To by mohlo pre spoločnosť Samsung znamenať skvelý vstup do nižšej cenovej úrovne skladacích zariadení, pretože práve model Galaxy A54 patrí k najpredávanejším telefónom spoločnosti, za čo môže nielen prijateľná cena, ale aj veľmi dobre zvolená výbava.

Samsung chce očividne tento úspech zopakovať aj pri skladacích telefónoch.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.