Spoločnosť Samsung predstavila model Note 8 v auguste 2017.

Pred uvedením do predaja, v septembri 2017, prebehli testy tohto tabletofónu začiatkom apríla. V týchto dňoch sa objavil firmvér s označením N960FXXE0ARB7 a N960FXXU0ARC5, ktorý by mal práve patriť zariadeniu Note 9. Tento fakt dáva aj nádej na skoršie predstavenie tejto vlajkovej lode spoločnosti Samsung.

Možno to v konečnom dôsledku nič neznamená, ale tento rok sme svedkami niekoľkých zmien časov predstavenia vlajkových modelov popredných producentov smartfónov. Napríklad aj modelový rad Galaxy S9 bol tento rok testovaný skôr, čo znamenalo aj skoršie predstavenie oproti minulému roku. Tento rok sa nové Galaxy predstavili už na MWC 2018 v Barcelone, pričom pred rokom to bolo až koncom marca na samostatnej akcii Samsung Unpacked 2017.

Tohto ročná zmena  uvádzania by tak mohla aj pre Note 9 znamenať skoršie uvedenie o pár týždňov, ako to bolo pri Galaxy S9/S9+.

Tieto predpoklady sú iba špekuláciou na základe dohadov. Doteraz bol Note 8 iba akousi vybavenejšou a väčšou alternatívou ku Galaxy S8+. Niektoré zdroje tvrdia, že v prípade série Note by malo prísť k veľkým zmenám. Neostáva nám nič iné, ako len počkať do leta a tešiť sa na nový Samsung Note 9.

zdroj: techradar

Prečítajte si aj:

Samsung Galaxy Note 9 nie je pripravený na čítačku odtlačkov prstov v displeji

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.