Predstavený môže byť už v druhom kvartáli 2021.

Mobilné hranie sa za posledných pár rokov teší čoraz väčšej obľube a rastie mimoriadnym tempom, najmä čo sa týka grafického výkonu. Samsung chce samozrejme zostať v prvej línii a svojim spôsobom určovať trendy, na čo zareagoval aj obchod Galaxy Store. Ten poskytuje jednoduchší prístup ku hrám a aktualizáciám grafických ovládačov. 

Už v roku 2019 spoločnosti Samsung a AMD predstavili strategické partnerstvo s cieľom priniesť technológiu Radeon do smartfónov. Teraz to vyzerá, že plody spoločného úsilia sú takmer na dosah, ako už bolo naznačené počas podujatia, na ktorom sme spoznali Exynos 2100.

Na konci podujatia boli predstavené plány na uvedenie GPU AMD do „budúceho vlajkového“ Samsung produktu. Uvedené znenie je trochu nejednoznačné. Ďalším vlajkovým produktom spoločnosti Samsung je Galaxy S21 a vieme, že tieto telefóny neobsahujú grafický hardvér od AMD. Aký budúci „vlajkový produkt“ mala spoločnosť Samsung na mysli?

Podľa leakera Ice Universe je predstavený Exynos 2100 iba začiatkom a už budúca generácia bude doplnená o GPU AMD, ktorá by sa mohla objaviť v modeli Galaxy Z Fold3, ktorý má v oblasti gamingu veľký potenciál

Podľa najnovších informácií leakera Ice Universe by sme sa mohli nakoniec dočkať toho, že sa tieto grafické procesory objavia v druhom, alebo treťom štvrťroku tohto roka a budú sa používať v čipových sadách Exynos 1××× a 2××× novej generácie. 

Rovnako by sa mohli zmeniť aj obvyklé časy vydania týchto nových čipsetov.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Podcast Dotyk: Samsung predstavil nové Galaxy S21. Vyskúšali sme ich na vlastnej koži

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.