Niektoré staršie úniky tvrdili, že sa objaví už v tejto generácii radu Galaxy S.

Nové správy pritom tvrdia, že sa tak nemusí stať vôbec. Ide o satelitnú komunikáciu, ktorá sa prvýkrát objavila v telefónoch série iPhone 14. Zaujímavé na tom je, že na vine nie je žiadne hardvérové obmedzenie. Nová správa z portálu AndroidAuthority teraz objasňuje, prečo sa tak nakoniec stalo.

K situácii sa vyjadril prezident a vedúci divízie Mobile Experience Business spoločnosti Samsung TM Roh, ktorý si myslí, že hoci je táto funkcia žiadaná, tak na jej nasadenie je priskoro, pretože jej funkčnosť je pomerne obmedzená. TM Roh dodal, že nasadenie tejto funkcie je samozrejme na pláne, ibaže na to musí byť pripravená aj infraštruktúra. Následne by sa technológia objavila aj v telefónoch Galaxy.

Roh je si plne vedomý výhod satelitného pripojenia, pretože ide o jeden zo spôsobov, ako smartfóny pomáhajú ľuďom v núdzových situáciách, no nie je to „konečné a jediné riešenie„. Dodal, že spoločnosť Samsung vyvinula ďalšie úsilie v oblasti bezpečnosti, zlepšenia senzorov a rozšírenia pokrytia 5G.

Samsung Galaxy S23, S23+ a S23 UltraZdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
Samsung Galaxy S23, S23+ a S23 Ultra

Tvrdenie TM Roha veľmi pripomína výhovorku z roku 2016, kedy Samsung vysvetľoval, prečo v sérii Galaxy S7 nepoužil USB-C port, hoci táto technológia bola už pripravená na nasadenie. Teraz sa však zdá, že pravda je niekde uprostred, keďže riešenie spoločnosti Qualcomm s čipsetom Snapdragon 8 Gen 2 skutočne umožňuje obojsmerné satelitné posielanie správ. 

Existuje dokonca teória, ktorá naznačuje skutočný dôvod, prečo sa satelitná komunikácia neobjavila v sérii Galaxy S23. V čase oznámenia funkcie Snapdragon Sattelite spoločnosť Qualcomm výslovne uviedla, že nie všetky telefóny s čipsetom Snapdragon 8 Gen 2 budú túto funkciu podporovať. Qualcomm uviedol, že telefóny musia byť od základu navrhnuté tak, aby službu podporovali, pretože ju nie je možné doplniť formou OTA aktualizácie.

Qualcomm informoval, že smartfóny vybavené Snapdragonom Satellite sa na trhu objavia v druhej polovici roka 2023. Že by Samsung podporu tejto funkcie plánoval sprístupniť až pre telefóny Galaxy Z Fold5 alebo Z Flip5?

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.