Samsung predbehol Apple.

Začiatkom tohto mesiaca spoločnosť Samsung usporiadala svoje virtuálne podujatie „Life Unstoppable“, kde predstavila tablety Galaxy Tab A7, Galaxy Fit2 a Wireless Charger Trio – novú bezdrôtovú nabíjačku, ktorá pripomína myšlienku nabíjacej podložky AirPower od spoločnosti Apple. Je to jediný produkt, ktorý dokáže súčasne bezdrôtovo nabíjať telefón, slúchadlá a hodinky. Samsung na podujatí nezverejnil žiadne bližšie informácie o nabíjačke, ale na stránkach v Nemecku a Kórei sa objavili nové podrobnosti. 

Samsung Trio nabíjačka

Zdroj: GSMArena

Charger Trio má šesť nabíjacích cievok, ktoré dokážu rýchlo nabíjať telefóny Samsung až do 9W. Podporované budú aj ďalšie Qi zariadenia až do 5W. Produkty od Applu bude možné nabíjať do výkonu 7,5W. K dispozícii sú tiež LED indikátory, ktoré informujú o priebehu nabíjania. Nabíjačka má rozmery 240 × 86 × 15,5 mm a hmotnosť 320 g.

Nabíjacia podložka bude dostupná v bielej alebo čiernej farbe. Podporovať bude vlajkové lode radu Galaxy S, Note, Fold a Z až po Galaxy S6 a Galaxy Z Fold2. Podporované budú samozrejme aj slúchadlá Galaxy Buds (+) alebo Galaxy Buds Live, ako aj modely Galaxy Watch s bezdrôtovým nabíjaním.

Samsung Trio nabíjačka

Zdroj: GSMArena

Samsung uvádza, že smartfóny sa môžu v závislosti od materiálu nabíjať aj v puzdrach s hrúbkou do 3 mm. V prípade nabíjania v ochrannom obale je možné, že bezdrôtová nabíjačka bude nabíjať pomalšie.

Dátum predaja zatiaľ nepoznáme, no na načasovanie spustenia oficiálnych stránok spoločnosti je zrejmé, že to bude čoskoro.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Sony Xperia 5 II oficiálne: Kompaktný smartfón, prémiová výbava

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.