Xperia 5 II prináša vylepšenia z vlajkovej lode Xperia 1 II.

Sony oficiálne predstavilo kompaktnú verziu svojej vlajkovej lode, druhú generáciu smartfónu Xperia 5. Novinka, Xperia 5 II, prináša viacero vylepšení, ktoré sme tento rok videli už v Xperii 1 II, avšak v kompaktnejšom prevedení.

Xperia 5 II ponúka 6,1-palcový OLED displej s rozlíšením Full HD+, podporou HDR a 120 Hz obnovovacou frekvenciou. Smartfón má pomer strán 21:9, čo je štandardná vlastnosť moderných Sony telefónov. Novinku poháňa procesor Snapdragon 865, vo výbave je tiež 8 GB RAM, 128/256 GB úložisko, 4000 mAh batéria, dva predné reproduktory a 3,5 mm jack.

Samozrejmosťou je odolnosť voči vode IP65/IP68, bezdrôtové nabíjanie však Xperia 5 II neponúka. Vo výbave telefónu nájdete špecializované aplikácie na profesionálnu tvorbu fotiek a videa či prepojenie so Sony fotoaparátmi, ktoré poznáme už z Xperie 1 II.

V súvislosti s týmito funkciami dávame do pozornosti náš starší článok, TU. Nechýba ani možnosť fotiť vo formáte RAW a úplnou novinkou je záznam spomaleného videa pri 120 fps v 4K HDR.

Xperia 5 II využíva trojitý zadný fotoaparát, ktorý je totožný ako v Xperii 1 II. Hlavný fotoaparát dopĺňa ultraširokouhlý senzor a teleobjektív s 3× optickým priblížením. Všetky senzory majú rozlíšenie 12 Mpx a nechýba ani automatické zaostrovanie na oko človeka či zvieraťa či sekvenčné snímanie pri až 20 snímkach za sekundu.

Sony sa chváli aj hernými funkciami, ako je pokročilé chladenie, ktoré znižuje degradáciu batérie z dôvodu prehrievania pri hraní. Xperia 5 II teda vyzerá na prvý pohľad ako kompaktný smartfón s dôrazom na fotenie, tvorbu videa a multimediálnu zábavu. V skratke povedané, ide o lacnejšiu a menšiu Xperiu 1 II.

Novinka od Sony sa dostane na Slovensku do predaja v polovici októbra, cena bude 899 eur. Do svojej ponuky ju zaradí operátor O2. Sony pripravuje aj darček k predobjednávkam, detaily zverejní neskôr.

Sony Xperia 5 II

Sony Xperia 5 II. Zdroj: Sony

Zdroj: Sony

Prečítajte si aj:

Sony Xperia 1 Mark II ako nástroj profesionála (VIDEO TOUCHIT)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit