Spoločnosť Samsung Electronics dnes predstavila pokročilé vývojárske nástroje pre svoje platformy Bixby a SmartThings, rovnako ako zjednodušujúcu platformu One UI a displej Infinity Flex Display. Samsung spolieha pri presadení Bixby na vývojárov a partnerov a umožňuje im rýchle vytváranie, zavádzanie a rozširovanie vlastných riešení .

Najlepšie na celom predstavení bola skutočná vízia, kam sa bude uberať vývoj displejov v smartfónoch. Pozrite sa na túto víziu vo videu.

Je jasné, že tento prototyp je zatiaľ dosť hrubý, ale ako smer vývoja je to celkom názorné.

A ako sa to bude využívať?

Pri zložení displeja budete mať prístup k tvarovo inému zobrazeniu (Cover Display), pri rozvinutí sa dostanete k hlavnému displeju, pričom sa nachádzate na rovnakom mieste v danej aplikácii, ale s väčším pohľadom na aplikáciu. Povedzme, že váš priateľ zašle odkaz na webovú stránku reštaurácie. Stačí potom kliknúť na webovú stránku na vonkajšej obrazovke a zistiť umiestnenie reštaurácie prostredníctvom Google mapy. Ak chcete zobraziť mapu na väčšom displeji, otvoríte skladací displej a mapa sa automaticky rozbalí tak, aby vyplnila celú veľkú hlavnú obrazovku.

Škálovateľná inteligentná platforma

Na začiatku bolo inteligentné rozhranie Bixby, praktický spôsob, ako pomocou vášho hlasu komunikovať s telefónom. Teraz ho Samsung vyvíja ako škálovateľnú inteligentnú platformu, ktorá bude podporovať rôzne produkty a služby v živote spotrebiteľa. Na konferencii SDC 2018 Samsung odhalil nové spôsoby, vďaka ktorým môžu vývojári priniesť väčšiemu počtu spotrebiteľov komunikatívnejšieho, osobnejšieho a užitočnejšieho asistenta.

Aby mohli vývojári jednoduchšie škálovať služby, ktoré Bixby poskytuje, Samsung predstavuje vývojárske štúdio Bixby Developer Studio. Prináša intuitívnejší použiteľný balík nástrojov, s pomocou ktorého môžu vývojári a partneri vdýchnuť inteligenciu do viacerých služieb a zariadení. Vývojári budú môcť jednoducho vytvárať Bixby Capsules – funkcie alebo služby vytvorené pre Bixby – a jednoducho ich sprístupniť spotrebiteľom na trhu Bixby Marketplace. Platforma Bixby vývojárom umožní jednoduchú adaptáciou ich „kapsúl“ z mobilných telefónov a telefónov na domáce spotrebiče a ďalšie produkty naprieč ekosystémom Samsung.

V rámci rozširovania služieb pre Bixby Samsung plánuje pridať v nasledujúcich mesiacoch päť nových jazykov vrátane britskej angličtiny, francúzštiny, nemčiny, taliančiny a španielčiny. So slovenčinou ani češtinou sa zatiaľ nepočíta.

Prepojený život pre každého

Vízia prepojeného života spoločnosti Samsung vychádza z otvoreného ekosystému Internetu vecí, ktorý rastúci počet prepojených zariadení spája v jedinej platforme. SmartThings, platforma dostupná na viac než 200 trhoch po celom svete, prináša v jednej aplikácii prepojený zážitok a posúva Internet vecí z inteligentných domov do automobilu, kancelárie a všade naokolo.

Samsung teraz umožňuje vývojárom prepájať ich zariadenia a služby s platformou SmartThings rýchlejšie a jednoduchšie vďaka novému balíku nástrojov v prepracovanom pracovnom priestore SmartThings Developer Workspace. Medzi tieto zdokonalené nástroje patria SmartThings Cloud Connector, SmartThings Device Kit a SmartThings Hub Connector. Vývojári môžu platformu využiť na stavbu a spúšťanie nových produktov a taktiež jednoducho integrovať zariadenia Zigbee a Z-Wave.

Okrem toho modernizovaný certifikačný program Works with SmartThings (WWST) vývojárom poskytuje priamy prístup k expertom a zdrojom platformy SmartThings. WWST pomáha zaistiť, aby boli zariadenia a služby pre platformu plne optimalizované, takže spotrebitelia dostanú najlepší možný zážitok.

Priekopnícky používateľský zážitok a inovácie displeja

Samsung predstavil nový dizajn rozhrania nazvaný One UI. Tento čistý a minimalistický dizajn umiestňuje najrelevantnejší obsah v spodnej polovici obrazovky, čo je prirodzenejšie a pohodlnejšie v prípade držania jednou rukou. Vďaka odstráneniu zbytočných prvkov sa používateľ môže lepšie sústrediť a rýchlejšie sa vo svojom telefónu orientuje.

Samsung nadväzuje na svoju tradíciu výrobcu, ktorý definuje nové kategórie a budúcnosť v oblasti displejov, a prichádza s prelomovou ohybnou formou smartfónu. Infinity Flex Display spolu s One UI vytvára nový druh mobilného zážitku, ktorý používateľom umožňuje robiť veci, ktoré s obyčajným smartfónom nie sú možné.

Používatelia teraz majú to najlepšie z oboch svetov: kompaktný smartfón, ktorý je možné rozbaliť, a otvoriť tak väčší imerzívny displej pre multitasking a sledovanie obsahu. Pri používaní aplikácií je možné rozbalením prístroja hladko prejsť z menšieho na väčší displej. Používatelia navyše môžu surfovať po internete, sledovať média, byť v spojení a plniť niekoľko úloh naraz bez toho, aby im čokoľvek uniklo, pretože môžu súčasne na väčšom displeji používať tri aktívne aplikácie.

Pretože Infinity Flex Display predstavuje platformu budúcej generácie, Samsung pozýva vývojárov, aby sa tejto cesty zúčastnili od samého počiatku. Vďaka spolupráci s komunitou vývojárov Googlu a Androidu maximalizuje Samsung potenciál tejto novej formy, aby vytvoril optimalizovaný používateľský zážitok s ohybným displejom.

Značky: