Druhá generácia vydareného konvertibilného Chromebooku je vybavená procesorom Celeron od Intelu.

Juhokórejský Samsung dnes oficiálne predstavil nasledovníka minuloročného modelu Chromebook Plus (2017). Najväčšou zmenou oproti vlaňajšiemu modelu je nový procesor od Intelu. Ide o Celeron 3965Y, ktorý má v sebe zabudovanú aj grafickú kartu od tohto známeho amerického výrobcu mikroprocesorov a integrovaných obvodov. Minuloročný Chromebook Plus bol poháňaný ARM čipom.

Po pamäťovej stránke je novinka vybavená 4 GB operačnej pamäte RAM a 32 GB interným úložiskom, rozšíriteľným o microSD karty až do kapacity 400 GB. Chromebook Plus V2 je menším „krokom späť“, čo sa týka displeja a jeho rozlíšenia. Kým prvý Chromebook Plus sa mohol pochváliť 13,3″ displejom o rozlíšení 2400 × 1600 pixelov, tohtoročný model dostal do vienka 12,2″ displej s pomerom strán 16:10 a o niečo nižšie rozlíšenie 1920 × 1080 pixelov. Keďže ide o konvertibilné zariadenie, jeho displej je možné preklopiť okolo pántu až o 360 stupňov, čím ho v okamihu dokážete pretfransformovať z laptopu na tablet s dotykovým perom.

V preklopenom stave navyše klávesnica plní funkciu hlavného zadného fotoaparátu, ktorý má slušné 13 Mpx rozlíšenie. Predná „selfie“ kamera je na tom s iba 1 Mpx rozlíšením o poznanie horšie. V pravej hrane klávesnice ja zabudované praktické dotykové pero. Z pohľadu konektivity nechýba 3,5 mm jack konektor, 2 × USB–C a tiež jeden USB 3.0 konektor. Použitými materiálmi sú hliníková zliatina, sklo i plast. Operačným systémom je, ako je už z názvu zrejmé, ChromeOS, no spustíte v ňom napríklad aj aplikácie dostupné v Google Play obchode.

Samsung spustí predaj čerstvej novinky už koncom júna, pričom dostupnosť avizoval zo začiatku na americkom trhu s cenovkou na úrovni 499,99 dolárov. Chromebook Plus si budú môcť prví majitelia zabezpečiť buď cez maloobchodnú sieť predajní v reťazci Best Buy, alebo priamo prostredníctvom oficiálneho e–shopu Samsungu. Prípadná dostupnosť či cena na našom v trhu v tejto chvíli nie sú známe.

Zdroj: Samsung

 

Mohlo by vás zaujímať:

Chromebook so 4K displejom bude zrejme už čoskoro realitou