Používateľské rozhranie je založené na najnovšej verzii systému Android.

Kórejská spoločnosť po deviatich beta verziách konečne vydala stabilnú verziu Androidu 14 pre aktuálnu vlajkovú sériu Galaxy S23. Jej súčasťou je najnovšia verzia rozhrania One UI 6.0. Beta program bol v priebehu uplynulých týždňov dostupný vo vybraných krajinách, pričom už teraz sa začína na verejnosť dostávať stabilná verzia systému.

Hoci finálna verzia One UI 6.0 je už teraz dostupná pre veľké množstvo používateľov, tak Samsung v prvej fáze pravdepodobne aktualizoval iba zariadenia, ktoré sa zúčastnili beta programu. Pre spoločnosť je to aj z pohľadu distribúcie firmvéru najjednoduchší postup, keďže väčšina týchto zariadení má už základ pre finálnu verziu Androidu nainštalovaný. Samsung tak iba malým aktualizačným balíčkom pre ne ukončuje beta program. 

Portál Sammobile informoval, že Samsung vydal stabilnú aktualizáciu One UI 6.0 založenú na systéme Android 14 najskôr v Nemecku. Firmvér má označenie S916BXXU3BWJM, a je veľký iba 349,18 MB – pravdepodobne ide o aktualizáciu z beta verzie nadstavby One UI 6.0.

Dá sa očakávať, že aktualizácia bude už dnes (alebo v priebehu najbližších hodín / dní) dostupná pre všetkých používateľov smartfónov série Galaxy S23 na celom svete

Samsung Galaxy S23 a nový Android 14 s One UI 6Zdroj: Sammobile
Samsung Galaxy S23 a nový Android 14 s One UI 6

Je pritom potrebné očakávať, že aktualizačný balíček pre zariadenia mimo beta programu bude podstatne väčší, čo sa nám potvrdilo aj v redakcii. V prípade dostupnosti novej verzie Androidu pre vaše zariadenie budete o tom informovaní, ale aktualizáciu môžete vyvolať aj manuálne v časti Nastavenia – Aktualizácia softvéru – Stiahnuť a nainštalovať

One UI 6.0 je pritom jednou z najzaujímavejších aktualizácií One UI, ktoré Samsung vydal. Nielenže prináša niektoré zásadné vizuálne zmeny, ale prináša aj oveľa lepší používateľský zážitok. To znamená, že pokiaľ bude aktualizácia na One UI 6.0 dostupná pre vaše zariadenie, aktualizáciu neodkladajte. 

Android 14 s One UI 6.0 už aj na Slovensku

Nový Android 14 je dostupný niekoľko hodín už aj na Slovensku. One UI 6.0 sa nám podarilo nainštalovať v redakcii do modelu Galaxy S23 Ultra. Balíček má veľkosť 3074,57 MB a prichádza s októbrovou bezpečnostnou záplatou.

Je potrebné podotknúť, že naše zariadenie nebolo zaradené do beta programu, čo znamená, že nový Android 14 sa začína pre sériu Galaxy S23 šíriť globálne bez výnimky. 

Zdroj: Sammobile, vlastné

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.